Ali lahkonosilka s.p.-ja na svojega moža prenese dejavnost davčno nevtralno v skladu s 4 odtavkom 51. člena ZDoh-2?
Pri tem ne bi šlo za prenos zaradi upokojitve, smrti ali nezmožnosti za delo.
Ni mi jasno, ali zakon piše o tem, da se tak prenos lahko izvede na zakonca samo v primeru upokojitve, smrti in nezmožnosti, ali se lahko prenese na zakonca tudi brez teh pogojev.
Hvala v naprej,
Zoja
prenos s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: prenos s.p.
Malo sem "priredila" 4. odstavek 51. člena (da ga boste lažje razumeli):
(4) Ne glede na prvi do tretji odstavek tega člena, zavezanec lahko zahteva, da se za odtujitev oziroma pridobitev sredstev pri ugotavljanju davčne osnove ne šteje:
1. prenehanje opravljanja dejavnosti zavezanca s prenosom podjetja ali dela podjetja zavezanca na drugo fizično osebo zaradi smrti;
- trajne nezmožnosti za delo ali upokojitve v skladu z veljavnimi predpisi,
- zakonca, otroka, posvojenca ali pastorka (v nadaljnjem besedilu: novi zasebnik) in so izpolnjen naslednji pogoji:
Prenos na zakonca je torej možen kadarkoli.
lp
(4) Ne glede na prvi do tretji odstavek tega člena, zavezanec lahko zahteva, da se za odtujitev oziroma pridobitev sredstev pri ugotavljanju davčne osnove ne šteje:
1. prenehanje opravljanja dejavnosti zavezanca s prenosom podjetja ali dela podjetja zavezanca na drugo fizično osebo zaradi smrti;
- trajne nezmožnosti za delo ali upokojitve v skladu z veljavnimi predpisi,
- zakonca, otroka, posvojenca ali pastorka (v nadaljnjem besedilu: novi zasebnik) in so izpolnjen naslednji pogoji:
Prenos na zakonca je torej možen kadarkoli.
lp
Re: prenos s.p.
Hvala ga. Slovan.
Bolj kot sem brala ta ostavek manj mi je bilo jasno.
No, Zdaj pa mi je.
lp
Bolj kot sem brala ta ostavek manj mi je bilo jasno.
No, Zdaj pa mi je.
lp