Zdravo,
dobila sem ponudbo za delo, ampak delodajalec hoče imeti čin manj stroškov z mano. Vztrajno hoče, da odprem s.p., ampak jaz bi delala samo tam in nočem imeti težav z zakonom. S.p. sem tudi že imela nekaj časa nazaj (za polni delovni čas), tako da nimam več olajšav.
Moj končni cilje je imeti 900€ na računu in sedaj iščem ideje kako priti do tja, da bo tudi delodajalcu ok.
Če bi imela s.p. bi bil strošek delodajalca prb 1300, pri redni zaposlitvi 1400-1500.
Ali bi bilo smiselno in ali je sploh možno, da bi bila zaposlena za polovični delovni čas in imeti še popoldanski s.p. za istega delodajalca? Oz ima kdo kak predlog kaj naj naredim?
Hvala in Lp
Polovični delovni čas in popolanski s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Polovični delovni čas in popolanski s.p.
Mislim, da ne, v kolikor razumemo popoldanski s.p. le s pavšalnimi prispevki. To je v primeru, ko ste za 8 ur dnevno že zavarovani na neki drugi podlagi, na primer zaposleni. Imeli bi zaposlitev za polovični delovni čas ter s.p. tudi za polovični delovni čas.
Razlike glede vaših pravic in položaja obeh zaposlitev pa verjetno poznate, a kaj hočemo.
Razlike glede vaših pravic in položaja obeh zaposlitev pa verjetno poznate, a kaj hočemo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko