Pozdravljeni!
Pri končnih knjižbah za sp se konto 919 prenese na konto 935. V BS se saldo konta z + ali - vpiše v 060b. V 070 se vpiše dohodek leta 2016 in vseh preteklih let pred knjižbo iz 919 na 935.
Ali imam prav?
Hvala in lp!
KT 919
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: KT 919
O teh zadevah je bilo precej govora in polemik tudi na drugih portalih, kjer so podali tako mnenje Zveze računovodij in posledično tudi Instituta za revizijo.
In kaj pravijo (copy debate iz sorodnega portala):
No tako. Ker sem bila že čisto zmešana od vseh mnenj, sem klicala na ZRFR in so povedali takole:
v začetku je bilo mišljeno, da se kot podjetnikov dohodek v BS vpisuje samo tekoči dohodek, nato pa je inštitut za revizijo izdal mnenje, da to ni ok in se mora v postavki zajeti tudi pretekle dohodke. Vse jasno. Ampak ... tukaj ni še konec. Lahko pa s.p. sprejme sklep, da se podjetnikov dohodek pobota s pritoki in odtoki, torej se lahko pretekli dohodki pobotajo in v BS potem ostane spet samo tekoči dohodek
Torej karkoli boste naredili, vse ali samo tekoče leto ... oboje bo pravilno
Vam kaj pomaga. Ne bom dodala svojega mnenja.
lp
In kaj pravijo (copy debate iz sorodnega portala):
No tako. Ker sem bila že čisto zmešana od vseh mnenj, sem klicala na ZRFR in so povedali takole:
v začetku je bilo mišljeno, da se kot podjetnikov dohodek v BS vpisuje samo tekoči dohodek, nato pa je inštitut za revizijo izdal mnenje, da to ni ok in se mora v postavki zajeti tudi pretekle dohodke. Vse jasno. Ampak ... tukaj ni še konec. Lahko pa s.p. sprejme sklep, da se podjetnikov dohodek pobota s pritoki in odtoki, torej se lahko pretekli dohodki pobotajo in v BS potem ostane spet samo tekoči dohodek
Vam kaj pomaga. Ne bom dodala svojega mnenja.
lp