Preoblikovanje iz s.p. v Doo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
roginc
Začetnik
Začetnik

Preoblikovanje iz s.p. v Doo

Odgovor Napisal/-a roginc »

1. Trenutno imam s.p. (spletno trgovino) in zaradi višine dobička nameravam iti na d.o.o., zanima me ali je najboljše narediti prehod iz s.p. na d.o.o. ali zapreti s.p. in potem odpreti d.o.o. na novo, kaj svetujete ?

2. S.p. sem zavezanec za DDV če bi sedaj šel na d.o.o. čisto novo podjetje še se problikujem na d.o.o ali sem potem avtomatsko že zavezanec ali ko presežem poslovanje 50 000 letno? Če zaprem s.p. in odprem d.o.o mi je jasno da potem nisem zavezanec ampak če se preoblikujem?

Lp
lelika
Računovodja
Računovodja

Re: Preoblikovanje iz s.p. v Doo

Odgovor Napisal/-a lelika »

Težko svetovati, ko se ne vedo stanja.
Včasih boljše preoblikovati, včasih pa zapreti..Ne boste tukaj izvedeli po moje kaj je prava odločitev.
Prehod traja, preberite si o preoblikovanju...preden se odločite.

Postati zavezanec pač ni problem tudi na novem d.o.o.
Pa veliko jih prodaja d.o.o., odkar so težave z terjatvijo za ustanovni kapital. ( Podjetja, ki so bila ustanovljena za prodajo in nimajo položenega osnovnega kapitala oz. imajo terjatev za osnovni kapital, ali pa posojilo lastniku). Kaj takega lahko kupite.

Ali pa ustanovite novega s pologom 7.500,00
Opcij veliko :-)
roginc
Začetnik
Začetnik

Hvala za odgovor. Glede na to da preoblikovanje traja kot ste zapisali je verjetno najbolj pametno, da nebi bilo prekinitve poslovanja, Da odprem d.o.o. in komaj potem zaprem s.p. n?

Lp
roginc
Začetnik
Začetnik

Še kakšen nasvet? Lp
lelika
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a lelika »

Odvisno je seveda koliko in kaj imate na s.p.
Povprašajte svojo računovodkinjo o stanjih. Premalo vem, da bi podala konkreten odgovor. Če ste zavezanec za ddv na sp? Če ste kupovali osnovna sredstva in niso amortizirana in ste si ob nakupu odbili ddv..Imate večjo količino zalog na s.p....

Ob preoblikovanju se prenese na d.o.o.
Ob zaprtju na vas osebno in če je stvari preveč, boste plačali ddv in dohodnino...

lp
Odgovori