Posredovanje - vprašanja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
DavidoffC
Novinec
Novinec

Posredovanje - vprašanja

Odgovor Napisal/-a DavidoffC »

Upam, da sem tole objavil v ustrezno rubriko.

Prodajal, oziroma natančneje povedano posredoval, bi fizične izdelke, kupljene pri dobaviteljih na Kitajskem, lahko tudi drugje, recimo v državah znotraj EU.

Prodaja/posredovanje bi potekalo na eBayu, v lastni spletni trgovini in morda še kje drugje, artikli gredo na različna svetovna tržišča in kontinente. Prodaja gre v različne države po svetu, recimo na področju EU, Velike Britanije, ZDA, Kanade, Avstralije, sčasoma tudi drugam ...

Opis postopka: Ko kupec naroči izdelek, jaz izdelek naročim pri dobavitelju, in dobavitelj ga z mojimi podatki na računu pošlje direktno kupcu, jaz pa obdržim razliko. Torej gre, kot že navedeno, za posredovanje pri prodaji izdelkov. Običajno gre tako za izdelek, dva ali tri, več ne. Kupec plača tudi morebitno carino.

Imam s.p., med registriranimi dejavnostmi je tudi trgovina na debelo in drobno, prodaja prek spleta in vse povezano, trenutno nisem zavezanec za DDV. Bi bilo morda smiselno, da bi postal?

Kako je v teh primerih z davki, če prodajam kitajsko blago znotraj EU ali izven EU in nisem zavezanec za DDV, morda pa pozneje postanem zavezanec?

Prosim za odgovore in najlepša hvala!
Odgovori