Popoldanski doo?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
cecnik
Novinec
Novinec

Popoldanski doo?

Odgovor Napisal/-a cecnik »

Pozdravljeni,

Že lep čas prebiram ta forum, pa vendar nisem našel odgovor na moja vprašanja ali pa so precej stari.

Zaposlen sem za polni delovni čas, narava dela pa je taka, da naberem ogromno nadur. Ko jih koristim sem prost, včasih po nekaj dni skupaj, zato že dolgo razmišljam o "popoldanski" dejavnosti.

O popoldanskem s.p. je ogromno napisanega, mene pa zanima, ali obstaja oblika popoldanskega doo (doo brez zaposlenih?). Kako potem poteka celotna zadeva? Šlo bi večinoma za storitve in internetno prodajo. Ali se moram v firmi zaposliti? Skleniti pogodbo sam s seboj (lastnik doo bi bil jaz)? Kako je z prispevki in ostalimi obveznimi stroški?

Za kakršnekoli informacije ali izkušnje bi bil zelo hvaležen.

LP cecnik
soncek5
Začetnik
Začetnik

Re: Popoldanski doo?

Odgovor Napisal/-a soncek5 »

Popoldanski doo ne obstaja. To je redna firma, ki ima lahko zaposlene osebe ali pa občasno v skladu z zakonodajo sklepa podjemne pogodbe. Odvisno od statusa zaposlenih se jim potem tudi plačuje dohodnino in prispevke. Podjetje pa je lahko glede obsega poslovanja tudi normiranec in ne rabi voditi poslovnih knjig. Glede na vašo idejo, je boljše da imate popoldanski sp in plačate samo prispevke za popoldanca, drugače pa ste normiranec. Obrnite se na računovodski servis, kjer boste idejo tudi konkretno obrazložili in vam bodo vedeli svetovati.
Odgovori