Upravičen strošek

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Marjan123
Novinec
Novinec

Upravičen strošek

Odgovor Napisal/-a Marjan123 »

Zanima me ali lahko kot s.p., ki ima v najemu del stavbe uveljavlja strošek nabave rolo vrat, ki bodo montirana na stavbo??
Je v tem primeru kakšen zadržek kar se tiče upravičenega stroška in stavbe, katere nisem lastnik??
Marjan123
Novinec
Novinec

Re: Upravičen strošek

Odgovor Napisal/-a Marjan123 »

Pozdravljeni,

ali sem mogoče izbral napačno rubriko, glede na to da ne dobim odgovora??

lep pozdrav
ttaanniiccaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: Upravičen strošek

Odgovor Napisal/-a ttaanniiccaa »

Pozdravljeni.

Če ste najemnik, naj bi bilo z najemno pogodbo nekako dogovorjeno, katere stroške krije lastnik in katere najemnik. Običajno je tako, da stroške vzdrževanja objekta (npr. streha, okna, fasade....), krije lastnik- kar je normalno, saj v kolikor se najem zaključi, le- tega najemojemalec ne more odnesti s seboj. Ali ste se z lastnikom tega objekta "dogovorili", da boste investicijo krili vi?
Sicer pa je logično, da, v kolikor bodo ta rolo vrata pripomogla k bolj transparentnemu in lažjemu poslovanju vašega podjetja, če jih potrebujete, in če vam lastnik za to noče zagotoviti sredstev, se pa strinja, da to izvedete, se mi zdi, da je to upravičen strošek. Moje mnenje.
Da ne bodo ta rolo vrata pristala na kakem drugem objektu, strošek izdelave in montaže le- teh pa v vaših poslovnih knjigah. :)
Odgovori