plača in rek obrazec-nujno

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Deja
Začetnik
Začetnik

plača in rek obrazec-nujno

Odgovor Napisal/-a Deja »

Pozdravljeni
enkrat sem že prosila za nasvet, svetovali ste mi na katere strani naj se obrnem na izračun plače. Vse sem opravila kot se šika, pa je nastal problem na dursu- noće in noče mi sprejeti rek obrazca za minimalno plačo 56000 sit. Mi lahko prosim kdo pomaga z pravilnim rek obrazcem lahko tudi na email (amedeja@hotmail.com), ker se mi bo po 10 dneh matranja smešalo [:(!], in če to ne naredim do konca leta bom [xx(][xx(]
Hvala
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

:???::???:Rada bi vam pomagala, pa ne vem za kaj pravzaprav gre.Minimalna plača za polni delovni čas je 117.500, zakaj imate vi 56.000 ne vem, malo konkretneje prosim:???:
Deja
Začetnik
Začetnik

Vem da je minimalna plača 117.500, ker pa ima podjetje likvidnostne težave izplačuje zajamčeno plačo....na dursovi strani ko izpolnjujem rek, mi zavrača zneske, ne vem kaj delam narobe...zato prosim za pomoč. Vem da moram plačati razliko pri prispevkih in prikazati v stolpcu 10b razliko do minimalne plače ampak ne gre in ne gre v rek obrazec vse prav. Lep prosim za pomoč :oops::oops:
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Jaz bi ga ročno izpolnila tako kot se mi zdi prav, plačala vse prispevke, in ga oddala.
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Predvidevam, da je lahko težava v prispevkih. V vsakem primeru morate plačati prispevke za PIZ v višini min. plače tudi če je plača manjša.

Pozkusite na naslednjem naslovu:
https://www.durs.gov.si/wrek/
Tam je možno preveriti rezultate. Pa veliko sreče.

LP, Jam
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Kaj pa, če je obrazec naravnan na minimalno plačo. Ne bom trdila, da je tako, ampak ko sem se ukvarjala s to zadevo, mi je ostalo v spominu pojasnilo, da delodajalec lahko izplača najmanj minimalno plačo, zajamčna plača pa je samo obračunska kategorija pri izračunih za sociana nadomestila. Bojim se, da ne bo šlo, tudi če REK izpolnite ročno, ker ga referent na DURS-u ne bo mogel vnesti v računalnik.
Deja
Začetnik
Začetnik

Jambolaja - na tem naslovu sem izpolnjevala rek obrazec...ni šlo;
Helena - se strinjam z vami, ker ga resnično referent na davčni ne more vnesti in mi ga zavrača.
Ima še kdo kakšno idejo?? Jaz sem že čisto obupala
Rok
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Rok »

Kaj pa, če bi referenta na DURSu prosili, da prvič skupaj izpolnita REK obrazec, mogoče bo pa pomagal!?!:):twisted:

LP:wink:
Odgovori