zaposlitev pri s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
zaposlitev pri s.p.
Zanima me ali lahko študentak, ki ima s.p. (kot popoldanska dejavnost) zaposli delavca redno????
Hvala, Nina
Hvala, Nina
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Še vedno ne razumem, se opravičujem, ampak ali ni tako, da je popoldanski s.p. zaposlen nekje drugje od koder se odvajajo prispevki iz tega naslova. Razumel bi, da če je študent zavarovan po starših ( za katere se odvajajo prispevki iz njihove zaposlitve), da lahko odpre popoldanski s.p.. Ampak, da potem zaposli svoje starše?
To pomeni, da so starši v trenutku registracije svojega sina za popoldanskega s.p. bili zaposleni nekje drugje, potem pa so se zaposlili pri svojem sinu popoldanskem s.p., ali kako? Saj drugače on ne bi mogel odpreti s.p.? Ali kako? Lepo prosim za tolmačenje.
To pomeni, da so starši v trenutku registracije svojega sina za popoldanskega s.p. bili zaposleni nekje drugje, potem pa so se zaposlili pri svojem sinu popoldanskem s.p., ali kako? Saj drugače on ne bi mogel odpreti s.p.? Ali kako? Lepo prosim za tolmačenje.
Študent lahko ima s.p. kot popoldansko dejavnost. Zavarovanje ima preko države (Center za socialno delo - tja odnese potrdilo o vpisu in država zanj plačuje osnovno + dodatno zavarovanje) - njegovi starši pa sploh ni nujno, da imajo kakršno koli obliko zavarovanja. To je še najbolje vidno, da če ima starš dodatno zavarovanje, ki krije nadstandard, le-ta študentu ne pripada.
Zato lahko potem kot popoldanec zaposli svoje starše. Hja, vsaj tako so mi razložili.
LP Ales
Zato lahko potem kot popoldanec zaposli svoje starše. Hja, vsaj tako so mi razložili.
LP Ales