Rezervacija brez vračila denarja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
capa1
Računovodja
Računovodja

Rezervacija brez vračila denarja

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Zanima me, kaj je potrebno storiti, če je gost preko Bookinga rezerviral naš apartma s statusom brez možnosti vračila denarja. Gostje niso prišli, meni pa je ostalo nakazilo denarja.
Ali moram izdati kak račun - komu (gostu, ki ni prišel?), kdaj (ko bi moral priti, pa ga ni bilo?)....

Kako naj davčno to prikažem - je potrebno kak ddv od tega odvesti?

Ali pa se to preplačilo kako direk v glavno knjigo poknjiži kot izredni prihodki?? (brez izdaje računov) in se tam evidentira - ampak vseeno, kaj je z ddv?

Prosim za pomoč, vsak odgovor mi bo zelo pomagal. Hvala! :D
LP
capa1
Računovodja
Računovodja

Re: Rezervacija brez vračila denarja

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Če postavim morda še vprašanje na drug, podoben način:

Stranka vam je nakazala avans za storitev (npr. prevajanje), vi ste to storitev opravili, a stranka ni nikoli prišla iskat oz. prevzet prevoda. Ali avansni račun (ko je bilo predplačilo prejeto) spremenite v račun, ki ga normalno vodite pod izdane račune (ddv, osnova)?

Potem bi se lahko navezala na prvotno postavljeno vprašanje (čeprav storitev nočitve ni bila opravljena, vseeno nismo mogli kakega drugega gosta sprejet in je po mojem mnenju bila storitev opravljena, čeprav ni bilo gosta)

Ali razmišljam pravilno, da bi se račun moral izdati (že zaradi ddv) in normalno voditi pod opravljene storitve?
Hvala
LP
Odgovori