Spoštovani,
zanima me, če vi stroške urejanja delovnega prostora (npr rože, presajanje le-teh itd) štejete v davku od dobička kot odbitno postavko?
Hvala [;)]
Stroški urejanja delovnega prostora
Moderator: Mirko Zbačnik
-
yanna
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal deki</i>
<br />kaj pa stroški reprezentance, si ne odbijem ddv, vendar konec leta je priznanih 30% stroškov
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Ne, v reprezentanco takšnega stroška ne moremo dati. Kto 417 je namenjen izključno stroškom, ki jih imamo s poslovnimi partnerji (kosila, darila, ipd.) - praviloma (jst sicer knjižim gor tudi npr. vodo - za avtomate - na ta konto, čeprav je ta voda namenjena le delavcem, vendar inšpektor mi bo to težko dokazal).
Tudi jst se strinjam, da je urejanje poslovnih prostorov davčno neodbitna postavka, saj če jst imam fikus v pisarni, ali ga pa nimam - podjetje bo tudi brez njega normalno poslovalo. Namreč, vprašujem, ker se v pisarni nekako ne moremo strinjati glede te zadeve.
Lep pozdrav
<br />kaj pa stroški reprezentance, si ne odbijem ddv, vendar konec leta je priznanih 30% stroškov
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Ne, v reprezentanco takšnega stroška ne moremo dati. Kto 417 je namenjen izključno stroškom, ki jih imamo s poslovnimi partnerji (kosila, darila, ipd.) - praviloma (jst sicer knjižim gor tudi npr. vodo - za avtomate - na ta konto, čeprav je ta voda namenjena le delavcem, vendar inšpektor mi bo to težko dokazal).
Tudi jst se strinjam, da je urejanje poslovnih prostorov davčno neodbitna postavka, saj če jst imam fikus v pisarni, ali ga pa nimam - podjetje bo tudi brez njega normalno poslovalo. Namreč, vprašujem, ker se v pisarni nekako ne moremo strinjati glede te zadeve.
Lep pozdrav
Jaz dam pa take stvari kar na 407,pa še za Novo leto okrasimo pisarno.
Včasih pridejo k nam tudi naše stranke in nam ni vseeno,kako pri nas
izgleda.Pa tudi delavci se v lepo urejenem prostoru boljše počutimo,se
pravi,da potem tudi bolje delamo.A bi zdržalo?
Sicer pa bodo zdaj na veliko začeli nakladati o stresu na delovnem mestu,pa bo treba še več vlagati v to,da se bomo zrelaksirali.
Včasih pridejo k nam tudi naše stranke in nam ni vseeno,kako pri nas
izgleda.Pa tudi delavci se v lepo urejenem prostoru boljše počutimo,se
pravi,da potem tudi bolje delamo.A bi zdržalo?
Sicer pa bodo zdaj na veliko začeli nakladati o stresu na delovnem mestu,pa bo treba še več vlagati v to,da se bomo zrelaksirali.