bilanca za banko

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Angelina
Računovodja
Računovodja

bilanca za banko

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Samo eno vprašanje - najbrž je že kdo moral predložiti bilanco stanja banki - za odbritev kredita.

Zanima me do katerega datuma običjano želijo imeti bilanco - recimo za leto 2004 do kdaj bi jo po vaših izkušnjah želeli imeti.
Sama žal ne vem do kdaj vem da pred izdelavo letne bilance za oddajanje v marcu.

HVALA
Druker
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Druker »

Čimbolj svežo. Sam sem lani ob septembrski vlogi prilozil polletno bilanco, pa ni bilo tezav. Lahko pa vprasate tudi banko.

LP
Peter
-------
Nisem računovodja. Se še učim.
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a Andre »

Dobro jutro.

3. decembra sem morala sestaviti bilanco za november[xx(]. Si morate misliti, delala sem dva dni, da sem lahko vse sknjižila in nato naredila obe bilanci in pojasnila. Nato pa vse podrla:sad:,ker nismo mogli delati v tekočem poslovanju (imeli smo nekaj prejetih računov pri podpisnikih). Včasih zahtevajo skoraj nemogoče, včasih pa zahtevajo čim bolj svežo, ki je lahko tudi za dva meseca nazaj.
Najbolje,da naredite do tistega meseca, do katerega imate vse poknjiženo,ker navadno zahtevajo dodatna pojasnila-posabej glede zadolženosti podjetja (višine posameznih kreditov,leasingov,posojil).
Lp,

Andreja
Angelina
Računovodja
Računovodja

hvala

edino logično bi bilo vsaj do 31.1 ker res računi za december kapljajo še pol januarja.

Kako pa ste vi naredila s 3.12 za november - ali ste račune siol, mobitel, telekom itd., ki pridejo šele kasneje knjižila na kake razmejitve po povprečju prejšnjih mesecev?
Ali obrazložila, da niso zajeti, ker jih pač sploh še ni?

Trenutno ni še kreditov - mi bodo razlage prihranjene.
Vzrok zakaj kredit pa smo morali podati že v 7. mesecu

Kot kaže me čakajo kratke noči...
Potem marca pa spet kratke noči

Samo en nj še reče "računovodja je lahko vsak"
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Angelina, pa saj ni tako hudo. Že nekajkrat sem morala tako na horuk sestavljti bilanco, pa ni bilo problema - še posebej, če upoštevamo, da nisem imela niti kaj dosti pojma, ker so iz banke poslali neke svoje obrazce za bilanco uspeha in bilanco stanja. Enostavno sem jih izpolnila, kot se mi je zdelo, da bo najbolj prav:roll:, za tisto obdobje, ko se je že dalo izpolniti - nikoli niso zahtevali nemogoče (npr. za kredit v jan. sem naredila bilanci do nov. preteklega leta ali za kredit v juliju - bilanca do konca maja) in vedno smo dobili kredit. Sploh jih imam na sumu, da ti bančniki niti niso ne vem kakšni eksperti za potankosti v bilancah gospodarskih družb - imam občutek, da vse gledajo bolj "akademsko".

Samo nekaj mi še ni čisto jasno - tista kolona (ne vem, če jo imate tudi vi)načrtovano za tekoče obdobje.:twisted: Ni ravno dobro, če uresničeno preveč odstopa od načrtovanega.
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a Andre »

Živjo, Angelina.

Poknižila sem samo tisto kar sem imela, ter povedala, da so nekateri dokumenti še pri podpisnikih, da nekaterih še ni,da pa tega ni veliko, mogoče za dva do tri milijone. Rekli so, da ni problema. Glavno je, da je poknjiženih večina dokumentov. Menim, da je vse odvisno od bančne uslužbenke, ki obravnava to prošnjo.
Lp,

Andreja
Angelina
Računovodja
Računovodja

hvala

polepšali ste mi dan

obrazcev pa še nimam - ko bodo bodo pa še vprašanja o kakih kolonah in okencih

hvalaaaaa

:oops:
Odgovori