Povračilo nekritih fiksnhi stroškov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
apel
Začetnik
Začetnik

Povračilo nekritih fiksnhi stroškov

Odgovor Napisal/-a apel »

S.p. storitvenik, izkazuje upad prihodkov 2020/2019 več kot 40%, kar pomeni, da izpolnjuje prvi pogoj v zvezi s povračilom nekritih fiksnih stroškov.
Sedaj ugotavljam poslovni izid za obdobje 10-12/2020 in sem v dvomih.
Ali res moramo pri ugotavljanju izida 10-12/2020 prišteti temeljni dohodek 3x1100 veov, ki ga je oz. bo prejel za mesece 10,11 in 12/2020. Ali je kje kakšna razlaga v zvezi s tem.
Hvala lepa.
amon
Začetnik
Začetnik

Re: Povračilo nekritih fiksnhi stroškov

Odgovor Napisal/-a amon »

Preveri ponovno, če je izpolnjen prvi pogoj, saj tako kot je navedeno ni prav, upad prihodkov od prodaje primerjaš zadnje četrtletje leta 2020 glede na isto obdobje leta 2019.
Pri ugotavljanju izida pa moraš upoštevati tudi temeljni dohodek, saj je v zakonu predpisan postopek - AOP 183 zajema namreč vse prihodke - vsi odhodki.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Povračilo nekritih fiksnhi stroškov

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Vem, je že mimo... A vseeno

Klical sem na klicni enter FURS kjer so mi pojasnili, da je pogoj izkazana izguba ugotovljena po računovodskih standardih, kar razumem, da se prišteva tudi temeljni dohodek. Zelo ugodna postavka je na primer osnovno sredstvo večje vrednosti, ki še ni amortizirano.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori