Kako knjižite strošek za zavarovanje službenega avotomobila, če je zavarovanje sklenjeno npr.za čas 25.11.2004 do 25.11.2005 ?
Knjižite na 190 in prenesete v stroške točno po dnevih (za 37 dni v 2004, ostalo v 2005) ali upoštevate le mesece (kaj potem z nekaj dnevi novembra, ali upoštevate za 2004 le mesec december) ?
Malo sem zakomplicirala, pa vseeno prosim odgovor.
Hvala
ČASOVNE RAZMEJITVE
Moderator: Mirko Zbačnik
Jaz bi upoštevala kar po mesecih - strošek za en mesec v leto 2004, za 11 mesecev pa v leto 2005. Mislim, da strošek za tistih 5 dni predstavlja tako malo, da ne vidim smisla preračunavanja. Ne vem pa, kaj bi storila, če bi bil datum sredi meseca (15.11.)???
Čeprav mislim, da je (z očmi davčne) bolje, da date manj stroškov v tekoče leto oz. da ne plačate premalo davka od dobička (da nimajo zakaj biti "hudi"
)
LP
Anela
Čeprav mislim, da je (z očmi davčne) bolje, da date manj stroškov v tekoče leto oz. da ne plačate premalo davka od dobička (da nimajo zakaj biti "hudi"
LP
Anela
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Osnova za knjiženje je po mojem mnenju predhodni račun, če ste tega knjižili po dnevih, morate tudi tekočega.
Sicer pa se strinjam, da se knjiži po mesecih, torej december 2004, ostalo pa v 2005.
Tudi če bi bil račun recimo od 15 novembra 2004, se je potrebno odločiti za en sistem, ali od novembra, ali od decembra in to potem upoštevati za vse prihodnje račune.
Sicer pa se strinjam, da se knjiži po mesecih, torej december 2004, ostalo pa v 2005.
Tudi če bi bil račun recimo od 15 novembra 2004, se je potrebno odločiti za en sistem, ali od novembra, ali od decembra in to potem upoštevati za vse prihodnje račune.