Reklama in obdaritev delavcev

Odgovori
toša
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Reklama in obdaritev delavcev

Odgovor Napisal/-a toša »

Firma je ob koncu leta kupila posl. darila za obdaritev partnerjev in strank, skupaj z njimi pa tudi dve jakni z njihovim logotipom.

Vse je na istem računu, na katerem tudi piše, da je blago namenjeno kot reklamni material in sem ga knižila na 4170- Str. reklame.

Kako ravnati zdaj z dvema jaknama, ki sta večje vrednost (cca 25.000) in so bila podarjena dvema delavcema. Nositi jih morata kot uniformo ko delata na terenu. Ali jima moram obračunati te jakne kot boniteto in kako to storim?[?][?]
Poznate še kakšno boljšo varianto??

Hvala za pomoč in lep preostanek praznikov[:)]
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Predvidevam, da sta delavca prejela jakno kot delovno obleko. V tem primeru po dosedanjem zakonu delovno obleko knjizis kot delovno obleko na kto.40. Nobene bonitete zaradi tega ne bosta imela, razen to, da jih ne bo zeblo. Tudi ce prenehata z delovnim razmerjem, predvidevam, da bosta te "drage" delovne obleke vrnila delodajalcu, ki pa jih bo dal naslednjim, itd.
Torej, jaz bi naredila takole. Glede na to, da je vse na racunu - in reklama in darila posl.strankam in delovna obleka - zneske za poslovne partnerje na kto.reprezentance (ddv ni odbiten). Izdelava logotipov na kto.reklame (kjer je seveda tudi odbiten ddv). Delovna obleka na kto.ki sem ga ze omenila (ddv je odbiten).

Lp
toša
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a toša »

pepi5 najlepša hvala....

lepo praznovanje Silvestra želim vsem
Odgovori