ident.štev. za DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
ident.štev. za DDV
Zgleda da sem nekaj prespal.[:0] Kot davčni zavezanec dobivam račune od drugega davčnega zavezanca, ki pa na računu noče več pisati moje ident številke za DDV. Pravi da to ni več potrebno, ker nisem jaz plačnik ddv, ampak on. Ali mi lahko kdo pove, če je to pravilno in ali si kljub temu lahko odbijem vstopni davek.[8)]
Res je, po novem ni potrebno več pisati kupčeve ID številke, v kolikor ni ta plačnik ddv (kupec).
O tem govori 34.člen ZDDV
(poglejte tudi na forum pod temo - 34.in 35.čl. ZDDV).
P.S. Mislim, da večina še vedno piše kupčeve ID številke.
MIslim, da si lahko kljub temu lahko odbijate ddv.
Pa še kakšen komentar.
Lep pozdrav,
A.
O tem govori 34.člen ZDDV
(poglejte tudi na forum pod temo - 34.in 35.čl. ZDDV).
P.S. Mislim, da večina še vedno piše kupčeve ID številke.
MIslim, da si lahko kljub temu lahko odbijate ddv.
Pa še kakšen komentar.
Lep pozdrav,
A.
Hmm, da NI nič narobe, če napišeš kupčevo davčno številko, pa čeprav ne plačuje DDV ? Ne vem, ravno danes sem dobil zavrnjen račun, in pravi računovodkinja naslednje pomankljivosti na mojem računu (nisem zavezanec za DDV):
- pri meni ne sme biti SI brez davčno številko (ok, se strinjam, ker nisem davčni zavezanec)
- da klavzule ne sme biti, ki opredeljuje da DDV ni zaračunan na podlagi zakona o ddv št........
- in da NE SME biti kupčeva DDV na računu ???
- pri meni ne sme biti SI brez davčno številko (ok, se strinjam, ker nisem davčni zavezanec)
- da klavzule ne sme biti, ki opredeljuje da DDV ni zaračunan na podlagi zakona o ddv št........
- in da NE SME biti kupčeva DDV na računu ???