Pozdravljeni,
opazila sem, da se veliko pogovarjate o boniteti. Nisem računovodja, zato bi lepo prosila, da mi nekdo izračuna kolko bom jaz plačevala bonitete, če imam službeno vozilo tudi v privat namene in sicer RENAULT 5, ki je bil kupljen 26.11.2002 za 380.000,00 SIT - NABAVNA VREDNOST. Naredim več kot 500 km v privat namene in imam Magno kartico.
Prosim, prosim za odgovor! Aja pa še mobitel imam služben - je to 3.000,00 SIT??
V naprej hvala!!
N.B.
BONITETA AVTO IZRAČUN
Moderator: Mirko Zbačnik
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal SILVA</i>
<br />Od 01.11.2004 do 31.10.2005 znaša boniteta za avto 4.987,50 sit.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Pozdravljeni !
Nisem računovodja, ampak me računovodje vodijo za nos. Ker so v naši firmi bolj pošteni od same države ( raje vzamejo meni iz žepa, kakor pa da bi bili samo slučajno mimo zakona - čeprav je lahko odgovor, glede na slabo pripravljen zakon, tudi meni v prid , zanima pa me koliko bi bila boniteta za avtomobil kupljen v januarju 2005, vreden 4.000.000,00 SIT. Privatno naredim več kot 500 km. Gorivo plačuje firma - Magna kartica. Zanima me tudi, ali je pravilno, da mi tudi dodatno obračunavajo uporabnino vozila za privatne namene in sicer 8.000,00 SIT, kar sicer odbijejo od bonitete ampak je vseeno to od neto plače in zato veliko več kot obračun bonitete. Pred tem zakonom so mi od bonitete odbijali tudi stroške, ki bi jih imel za avtobus, da bi prišel na delo - kaj sedaj ??? Ali se še odbija od bonitete ali ne ? Koliko bi bila boniteta za tak avtomobil, če z nalogom dokazujem, da prevozim privatno manj kot 500 km mesečno ?
Zaradi vseh nejasnosti pri obračunavanju ( ali pa tudi ne ) vas prosim za odgovore.
Glede na bonitete ( avtomobil, telefon, zavarovanje ... ) mi vrednost bonitet že skoraj presega mojo neto plačo ......
Hvala lepa in lep pozdrav.
Jest
<br />Od 01.11.2004 do 31.10.2005 znaša boniteta za avto 4.987,50 sit.
Pozdravljeni !
Nisem računovodja, ampak me računovodje vodijo za nos. Ker so v naši firmi bolj pošteni od same države ( raje vzamejo meni iz žepa, kakor pa da bi bili samo slučajno mimo zakona - čeprav je lahko odgovor, glede na slabo pripravljen zakon, tudi meni v prid , zanima pa me koliko bi bila boniteta za avtomobil kupljen v januarju 2005, vreden 4.000.000,00 SIT. Privatno naredim več kot 500 km. Gorivo plačuje firma - Magna kartica. Zanima me tudi, ali je pravilno, da mi tudi dodatno obračunavajo uporabnino vozila za privatne namene in sicer 8.000,00 SIT, kar sicer odbijejo od bonitete ampak je vseeno to od neto plače in zato veliko več kot obračun bonitete. Pred tem zakonom so mi od bonitete odbijali tudi stroške, ki bi jih imel za avtobus, da bi prišel na delo - kaj sedaj ??? Ali se še odbija od bonitete ali ne ? Koliko bi bila boniteta za tak avtomobil, če z nalogom dokazujem, da prevozim privatno manj kot 500 km mesečno ?
Zaradi vseh nejasnosti pri obračunavanju ( ali pa tudi ne ) vas prosim za odgovore.
Glede na bonitete ( avtomobil, telefon, zavarovanje ... ) mi vrednost bonitet že skoraj presega mojo neto plačo ......
Hvala lepa in lep pozdrav.
Jest
torej Caci, kljub temu, da grdo govoriš o računovodjah, ti bom pomagala, saj končno nismo krivi mi ampak zakonodajalci, ko pa je kaj narobe pa so itak vsega krivi računovodje.
Torej boniteta za vozilo vredno 4.000.000 SIT znaša v prvem letu:
če si ne plačuješ sama gorivo in narediš
do 500 KM 37.500 SIT
nad 500KM 75.000 SIT
če pa si sama plačuješ gorivo za privat namene
do 500 KM 30.000 SIT
nad 500 KM 60.000 SIT.
Ne vem kakšno obrabnino ti zaračunavajo, ker ne najdem zakonske podlage, razen če nimaš kaj v pogodbi o zaposlitvi, prevoz na delo in iz dela pa ti v primeru bonitete ne pripada.
Upam da ti bo kaj pomagalo, pa mirne živce, večina slovenskih računovodij je namreč že tako ali tako tik pred ....
do 500 KM 37.500 SIT
nad 500KM 75.000 SIT
do 500 KM 30.000 SIT
nad 500 KM 60.000 SIT.
Ne vem kakšno obrabnino ti zaračunavajo, ker ne najdem zakonske podlage, razen če nimaš kaj v pogodbi o zaposlitvi, prevoz na delo in iz dela pa ti v primeru bonitete ne pripada.
Upam da ti bo kaj pomagalo, pa mirne živce, večina slovenskih računovodij je namreč že tako ali tako tik pred ....
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal bana</i>
<br />torej Caci, kljub temu, da grdo govoriš o računovodjah, ti bom pomagala, saj končno nismo krivi mi ampak zakonodajalci, ko pa je kaj narobe pa so itak vsega krivi računovodje.
do 500 KM 37.500 SIT
nad 500KM 75.000 SIT
do 500 KM 30.000 SIT
nad 500 KM 60.000 SIT.
Pozdravljena Bana !
Ja, malo težko je vse skupaj....
Tudi računovodje malo tavate v megli. Država bi morala biti malo bolj jasna glede vsega, da si lahko siguren, da nisi v prestopku, tako pa ...
Hvala za odgovor in se tipkamo pri naslednjem problemu.
Lep pozdrav.
:)
Jest
<br />torej Caci, kljub temu, da grdo govoriš o računovodjah, ti bom pomagala, saj končno nismo krivi mi ampak zakonodajalci, ko pa je kaj narobe pa so itak vsega krivi računovodje.
do 500 KM 37.500 SIT
nad 500KM 75.000 SIT
do 500 KM 30.000 SIT
nad 500 KM 60.000 SIT.
Pozdravljena Bana !
Ja, malo težko je vse skupaj....
Tudi računovodje malo tavate v megli. Država bi morala biti malo bolj jasna glede vsega, da si lahko siguren, da nisi v prestopku, tako pa ...
Hvala za odgovor in se tipkamo pri naslednjem problemu.
Lep pozdrav.
Jest