OCENA TVEGANJA

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

BERCHE1
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

OCENA TVEGANJA

Odgovor Napisal/-a BERCHE1 »

Lansko leto sem se zaposlil v lastnem s.p.-ju. S.P. sem moral vzeti zaradi delodajalca pri katerem opravljam delo. Zanima me ali moram opraviti oceno tveganja, požarno varnost... Pisarne ali delavnih prostorov nimam.

Hvala

BERCHE
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Mislim, da ne. Smo pa o tem na tem forumu že govorili lani. Pobrskajte po arhivu.
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

O, pa jo mora. Edino popoldancem je ni treba delat.

Mirjana
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Zanimivo, da imamo ob vsej zmedi v zakonodaji še koga, ki si upa kaj tako kategorično trditi. Še zdaleč nisem tako prepričana, vendar bi rekla, da mora oceno varnosti imeti delodajalec. S.p., ki ne zaposluje drugih razen sebe, pa ima bolj poenostavljeno zadevo, menda si jo (če jo spolh rabi) lahko napiše sam ali nekako tako gre ta reč.
bing
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bing »

oceno tveganja si lahko v tem primeru izdelaš sam...

na portalu GZS imaš obrazce v katere vpišeš podatke in si sprintaš...
...obstajajo podjetja ki ponujajo izdelavo ocene tveganja zelo drago, vprašanje pa je če sploh imajo licenco za to dejavnost. S ponujanjem teh storitev pa izkoriščajo predvsem neznanje manjših podjetnikov
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Vsakdo, ki ima manj kot 10 zaposlenih, si lahko izdela oceno tveganja sam, mora pa imeti pooblaščenega delavca, ki je odgovoren za izvajanje varnosti pri delu in ustrezno izobrazbo (ne vem kakšna mora biti - menda odvisno od tveganj).
Mirjana
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Ocena tveganja je za vsako vrsto dejavnosti specifična, zato moraš kar stvari obvladati , če si jo hočes izdelati sam, ne vem pa zakaj Helena vi tako trdite, je sp ni potrebno imeti, v zakonu se glede tega do sedaj še ni nič spremenilo, roki za s, ki ne zaposlujejo delavcev so bili samo za leto dni kasnejši od drugi. Je pa pri vas Berche en drug problem. Navajate namreč, da je vaš delodajalec zahteval, da si odperete sp, nimate poslovnih prostorov, predvidevam , da delate na strojih delodajalca, ki je verjetno vaš edini naročnik, to pa pomeni, da sta v odvisnem razmerju, ki je pa po novem zakonu o dohodnini tretirano drugače. Jaz sem tudi včasih trdila nasprotno, da to nič ne pomeni, vendar je v vaših primerih potrebno razčistiti, ali sta z delodajalcem, v odvisnem ali v neodvisnem razmerju, da ne bo prepozno.
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Nič ne trdim! Napotujem samo na brskanje po arhivu, kjer je bila tema že enkrat obdelana. Tudi na GZS sem našla, ko sem potrebovala, čisto v redu napotke.

Kot pravi dr. Katarina Lauš - zakaj se ljudje ne razumemo - ker dajemo sogovornikovim besedam večinoma prevelik, včasih premajhen, največkrat pa napačen pomen!:D
rnrnrn
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a rnrnrn »

bing napisal/-a:oceno tveganja si lahko v tem primeru izdelaš sam...

na portalu GZS imaš obrazce v katere vpišeš podatke in si sprintaš...
a morda kdo ve, se te obrazce še da kje dobiti?
Marjeta
Administratorka
Administratorka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

tabu
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a tabu »

V podobnih temah sem prebral, da obseg zdravstvenega pregleda določa Izjava o varnosti z oceno o tveganju.

Ker smo malo podjetje smo za Izjavo o varnosti z oceno o tveganju uporabili zakon:
V skladu s 13.čl.Pravilnika o načinu izdelave Izjave o varnosti z oceno tveganja ((Ur.list RS št.30/00) ugotavljamo, da v družbi ni nevarnosti in tveganj po 6.čl tega Pravilnika, zaradi katerih bi bilo potrebno določiti ukrepe za zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu ter da družba zaposluje manj kot deset delavcev, zato podajamo izjavo v obliki, določeni v prilogi II citiranega Pravilnika.

Ali ta Izjava o varnosti z oceno o tveganju zadošča? Ali je bolje,da to naredi ustrezna institucija?
lp

T
maja22tt
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a maja22tt »

Oceno tveganja potrebuješ!

Če boš mal pobrskal po netu, boš našel obrazec s strani države) s katero si jo narediš sam. Je nekaj v stilu, da ne obstaja posebno tveganje bla bla bla.....
Odgovori