Imam s.p. in proizvodnjo s cementnimi izdelki. Skoraj vsaka stranka dodatno sprasuje po dodatnih elementih (par plasticnih elementov), ki so povezani z linijo moje proizvodnje. Poznam zelo poceni proizvajalca toda problem je, ker nimam registrirane trgovine in lahko tako prodajam samo svoje proizvode. S temi dodatnimi elementi bi z zelo malo dela zasluzil neto cca 200.000sit mesecno.
Cez pol leta bom dokoncal srednjo ekonomsko solo, kar je pogoj za odprtje trgovine.
Zanima me, ce ima kdo kako idejo kako ze predno dokoncam srednjo ekonomsko solo odpreti trgovino. Moznost je, da zaposlim osebo, ki ima ustrezno izobrazbo. Toda ta oseba poleg tega, da bo posodila ime ne bo imela nic dela ker vse vodim sam in je neracionalno placevati za novega zaposlenega dajatve in vse kar pripada tej osebi.
Prokurista, preko druge trgovine, ali kaka druga moznost... katera moznost menite, da bi bila najbolsa.
Za vse odgovore se vam zelo zahvalujem!
trgovina: prokurista ali delavca,...?
Moderator: Mirko Zbačnik
Edino zaposlitev pride v poštev, prokurist ali drugo ne velja.
Lahko zaposlite nosilca dejavnosti za krajši delovni čas, npr. 1 uro na teden, pa boste imeli manj stroškov in zakonsko pokrito. Vendar pa mora biti nosilec dejavnosti prisoten ob izvajanju trgovinske dejavnosti. Če pride do inšp.pregleda, se ponavadi reče, da je nosilec skočil malo ven in da takoj pride.
Mirjana
Lahko zaposlite nosilca dejavnosti za krajši delovni čas, npr. 1 uro na teden, pa boste imeli manj stroškov in zakonsko pokrito. Vendar pa mora biti nosilec dejavnosti prisoten ob izvajanju trgovinske dejavnosti. Če pride do inšp.pregleda, se ponavadi reče, da je nosilec skočil malo ven in da takoj pride.
Mirjana
hvala za odgovor.
1.Torej ce sem prav razumel imam enega zaposlenega samo na papirjih za krajsi delovni cas in sicer naprimer 1 uro na teden, vse racune pa zaposleni izpise v tisti uri na koncu tedna in jih posljem po posti? Ali mislite celo, da bi lahko kar jaz izpisal racune?
2.Verjetno bi bilo se celo bolj enostavno da bi imel spletno trgovino, kjer je dosti manj moznosti za komplikacije z inspekcijo (narocilo preko spleta dostava pa kar direktno na sedez firme od koder tudi odposiljka. Slisi se malo cudno, toda nimam se s tem izkusenj)?
3. Je komu znano vsaj priblizno kaksne so predvidene kazni ce pride inspekcija in odkrije, da zaposlenega, ki je pristojen za trgovino, dejansko ni na delovnem mestu?
Se enkrat hvala
1.Torej ce sem prav razumel imam enega zaposlenega samo na papirjih za krajsi delovni cas in sicer naprimer 1 uro na teden, vse racune pa zaposleni izpise v tisti uri na koncu tedna in jih posljem po posti? Ali mislite celo, da bi lahko kar jaz izpisal racune?
2.Verjetno bi bilo se celo bolj enostavno da bi imel spletno trgovino, kjer je dosti manj moznosti za komplikacije z inspekcijo (narocilo preko spleta dostava pa kar direktno na sedez firme od koder tudi odposiljka. Slisi se malo cudno, toda nimam se s tem izkusenj)?
3. Je komu znano vsaj priblizno kaksne so predvidene kazni ce pride inspekcija in odkrije, da zaposlenega, ki je pristojen za trgovino, dejansko ni na delovnem mestu?
Se enkrat hvala