Obrazci za potne naloge
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Optimistka
- Računovodja

Obrazci za potne naloge
Prosim vas, povejte mi, kaj se je na obrazcih za potne naloge tako spremenilo, da me v pošti skoraj vsak dan zasuvajo s ponudbami za NOVE in PRAVILNE obrazce za PN???? Kaj niso dobri tisti, ki jih kupiš v papirnici (kupila sem jih pred nekaj dnevi). Kaj ni najbolj pomembno, da so PRAVILNO IZPOLNJENI? Če ne upoštevaš pravilnih zneskov po uredbi, ti itak ne pomaga, tudi če novi obrazci zlati..((
Hvala za mnenja. LP, M.
Hvala za mnenja. LP, M.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal Optimistka</i>
<br />Prosim vas, povejte mi, kaj se je na obrazcih za potne naloge tako spremenilo, da me v pošti skoraj vsak dan zasuvajo s ponudbami za NOVE in PRAVILNE obrazce za PN???? Kaj niso dobri tisti, ki jih kupiš v papirnici (kupila sem jih pred nekaj dnevi). Kaj ni najbolj pomembno, da so PRAVILNO IZPOLNJENI? Če ne upoštevaš pravilnih zneskov po uredbi, ti itak ne pomaga, tudi če novi obrazci zlati..((
Hvala za mnenja. LP, M.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Ker sem bila pred nekaj dnevi na seminarju za potne naloge, vam lahko povem, da se v zvezi z obrazci potnih nalogov v bistvu ni nič spremenilo za tiste, ki so imeli to že sedaj "pošlihtano". Je pa precejšnja zmeda pri tistih, ki to niso imeli in bodo morali postati disciplinirani, kar pa jih tudi ni malo. Res je, da morajo biti nalogi pravilno izpolnjeni, kar pa je še bolj pomembno, napisani morajo biti tako, da v primeru inšpekcije ne vzbudi suma, da ni šlo v službene namene oz.da oseba, ki je napisala potni nalog, zna tudi čez 5 let to argumentirat, če inšpektor to zahteva.
Upam, da je odgovor zadovoljiv, še kakšen odgovor pa bo tudi dobrodošel.
mija
<br />Prosim vas, povejte mi, kaj se je na obrazcih za potne naloge tako spremenilo, da me v pošti skoraj vsak dan zasuvajo s ponudbami za NOVE in PRAVILNE obrazce za PN???? Kaj niso dobri tisti, ki jih kupiš v papirnici (kupila sem jih pred nekaj dnevi). Kaj ni najbolj pomembno, da so PRAVILNO IZPOLNJENI? Če ne upoštevaš pravilnih zneskov po uredbi, ti itak ne pomaga, tudi če novi obrazci zlati..((
Hvala za mnenja. LP, M.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Ker sem bila pred nekaj dnevi na seminarju za potne naloge, vam lahko povem, da se v zvezi z obrazci potnih nalogov v bistvu ni nič spremenilo za tiste, ki so imeli to že sedaj "pošlihtano". Je pa precejšnja zmeda pri tistih, ki to niso imeli in bodo morali postati disciplinirani, kar pa jih tudi ni malo. Res je, da morajo biti nalogi pravilno izpolnjeni, kar pa je še bolj pomembno, napisani morajo biti tako, da v primeru inšpekcije ne vzbudi suma, da ni šlo v službene namene oz.da oseba, ki je napisala potni nalog, zna tudi čez 5 let to argumentirat, če inšpektor to zahteva.
Upam, da je odgovor zadovoljiv, še kakšen odgovor pa bo tudi dobrodošel.
mija
-
Optimistka
- Računovodja

Nekateri res znajo izkoristitti vsako zakonsko spremembo, da nekaj zaslužijo. Mi imamo potne naloge v excelu in jih lahko poljubno spreminjamo. Tudi osnovne podatke npr. ime in priimek zaposlenega, njegovo bivališče ipd. imamo tako stalno vpisano, če se je pa dnevnica spremenila zneskovno s 3.500 sit na 3.600 sit pa ne rabim novega obrazca. Smešno je ko bereš nekaj v tem smislu: kupite nove obrazce, da boste delali prav??!! Kot da je od obrazca odvisno, kako boš delal:D:D:D
LP
LP
Upam, da vam bo potni nalog v excelu močno olajšal delo. Seveda se ga da še dopolniti npr. z višino dnevnice, pa po 1.1. tudi z zneskom kilometrine, ki se ne spreminja ipd oziroma s celotnim obračunom, če vpisujete podatke kar v excelu.
Z medsebojno pomočjo si lahko vsi močno olajšamo delo in morda nam bo tako ostalo več časa za strokovno izobraževanje in napredek.
Lep pozdrav vsem.
:)
Z medsebojno pomočjo si lahko vsi močno olajšamo delo in morda nam bo tako ostalo več časa za strokovno izobraževanje in napredek.
Lep pozdrav vsem.