Nujno rabim pomoč pri razčiščevanju pojmov. Do sedaj sem še nekaj vedela (sem vsaj mislila), zdej pa se mi tudi sanja ne.
Kaj pravzaprav je dotacija in kaj subvencija? Kaj so sredstva iz proračuna (MOL, Ministrstvo)?
Kako se to upošteva pri DDVju? Ali to spada v kvoto 5 MIO ali ne? Kaj pa odbitni delež?
Do sedaj sem to razumela kot to, da dotacije in subvencije spadajo v promet 5 mio in če jih društvo doseže, postane davčni zavezanec. V ZDDV so dotacije omenjene tudi pri izračunavanju odbitnega deleža (imenovalec). Sedaj pa sem slišala, da dotacije ne spadajo nič k DDVju. Prav tako tudi članarine ne.
KDO KAJ VE O TEM ? SRČNO PROSIM ZA POMOČ.
Bina[xx(][xx(]
DOTACIJA,SUBVENCIJA
Moderator: Mirko Zbačnik
DOTACIJE PRORAČUNA NE SPADAJO OZ. JIH NE UPOŠTEVATE PRI ODBITNEM DELEŽU DDV. ČLANARINE ENAKO.
NPR.: ČE STE DRUŠTVO, IN IMATE PROFITNO DEJAVNOST NPR:PLES - OD TEGA
OZ. TEGA UPOŠTEVATE ZA IZRAČUN, ČLANARINE NE UPOŠTEVATE IN JIH IZ TEGA OBRAČUNA IZLOAITE.
DOTACIJA _ NEKDO VAM NAKAŽE DOTACIJO IN ZA TO MU MORATE NEKAJ VRNITI
( GA REKLAMIRATE).JE LAHKO OD KOGARKOLI.
SUBVENCIJA - VAM DEL STROŠKOV SUBVENCIONIRA IN SUBVENCIJE SO DRŽAVNE ALI OBČINSKE.
LP
mi
NPR.: ČE STE DRUŠTVO, IN IMATE PROFITNO DEJAVNOST NPR:PLES - OD TEGA
OZ. TEGA UPOŠTEVATE ZA IZRAČUN, ČLANARINE NE UPOŠTEVATE IN JIH IZ TEGA OBRAČUNA IZLOAITE.
DOTACIJA _ NEKDO VAM NAKAŽE DOTACIJO IN ZA TO MU MORATE NEKAJ VRNITI
( GA REKLAMIRATE).JE LAHKO OD KOGARKOLI.
SUBVENCIJA - VAM DEL STROŠKOV SUBVENCIONIRA IN SUBVENCIJE SO DRŽAVNE ALI OBČINSKE.
LP
mi
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt: