Kot s.p. prvič zaposlujemo delavce v redno delovno razmerje. Odločili smo se,da bomo sami obračunavali plače, saj program za to imamo (Patheon).
Mi lahko kdo pove katere obrazce v zvezi z plačami in komu jih je treba pošiljati mesečno, letno, ... poleg obrazca Obračun prispevkov za zasebnika.
Obračun plač
Moderator: Mirko Zbačnik
1.Izplačilno listo dobi vsak zaposelni,
2.rekapitulacijo in posamezne izplačilne liste pošljete na DURS,zaenkrat ni treba REK-1 (samo d.o.o.),
3. obračun davka na bruto plače ter
4. obrazec Obračun Plač, ki ga dostavite banki preko katere izplačujete (tudi elektronsko je možno)
5. Obrazec 1- dostavite na krajevno AJPES
-vse navedeno na dan izplačila
Na koncu leta poročilo za dohodnino do 31.01. na DURS ter M4 za ZPIZ do 30.04. naslednjega leta. LP, G.
2.rekapitulacijo in posamezne izplačilne liste pošljete na DURS,zaenkrat ni treba REK-1 (samo d.o.o.),
3. obračun davka na bruto plače ter
4. obrazec Obračun Plač, ki ga dostavite banki preko katere izplačujete (tudi elektronsko je možno)
5. Obrazec 1- dostavite na krajevno AJPES
-vse navedeno na dan izplačila
Na koncu leta poročilo za dohodnino do 31.01. na DURS ter M4 za ZPIZ do 30.04. naslednjega leta. LP, G.
Podatki pod številko 4 in 5 niso točni.
ZA S.P.-ja
ni potrebno dostavljati Obračun plač na banko in ga tudi ni potrebno narediti.
Obrazec 1 pa je potrebno dostaviti na DURS.
Kar pomeni vse stvari, ki se tičejo obračuna plač za zaposlene in obračuna prispevkov za s.p. je potrebno dostaviti na DURS in nikamor drugam.
Lep pozdrav Bojana
ZA S.P.-ja
ni potrebno dostavljati Obračun plač na banko in ga tudi ni potrebno narediti.
Obrazec 1 pa je potrebno dostaviti na DURS.
Kar pomeni vse stvari, ki se tičejo obračuna plač za zaposlene in obračuna prispevkov za s.p. je potrebno dostaviti na DURS in nikamor drugam.
Lep pozdrav Bojana
Pošiljanje OBRAZCA 1, katerega napiše <font color="red">s.p.</font id="red">za plače svojih delavcev pošlješ na DURS, kaj oni naredijo z njim ne vem.(Tako delam jaz, kajti enkrat se mi je zgodilo da ga nisem poslala zraven in potem so me terjali zanj).
Res je da se OBRAZEC 1 ki ga oddajajo d.o.o. pošlje na AJPES.
Lep dan
Bojana:D
Res je da se OBRAZEC 1 ki ga oddajajo d.o.o. pošlje na AJPES.
Lep dan
Bojana:D