Vem da je bilo o tem že veliko napisanega, a še vedno me bega ena stvar. Moja dejavnost je taka, da prilivi niso redni. Tako npr. kakšen mesec ni priliva, ampak imam le stroške. V ta namen položim nekaj denarja na TRR za plačilo prispevkov, ostalo pa plačujem z gotovino. Ali je prav, da ob koncu meseca naredim pobot z banko v višini stroškov, ki sem jih plačala z gotovino?
LP, Meta
Ponovno pobot za s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Od 1.1. 2005 se lahko plačuje z gotovino do 100.000 SIT, prej pa le do 25.000 SIT ( posamezno izplačilo ): Za to kar ste vi izplačevali v gotovini, mislim da ni potrebno opraviti pobota na banki, le da ste izplačevali v okviru teh zneskov. Na banko, se nujno polaga samo denar od dnevnih itržkov (prodajalne, gostilne), v teh primerih se lahko dela mesečni pobot. Drugače pa Vam morajo tudi drugi plačevati v okiru teh zneskov z gotovino - s.p. ( za d.o.o. je bil tudi lani limit 100.000 SIT) vsa ostala plačila ( ki se nanašajo na dejavnost)pa se morajo vršiti preko transakcijskega računa. Tudi izplačila plač in pd. Iz banke pa lahko dvigute denar za svoje gospodinstvo prosto(vendar tudi nekje do 2 mil. )
Mene moti predvsem zadnji stavek 6. člen pravilnika o plačevanju z gotovino..., ki pravi:
Obračun opravi s pobotom na podlagi seštevka gotovinskih prejemkov iz naslova opravljanja dejavnosti oziroma vseh gotovinskih izdatkov.
Zato mislim, da je verjetno treba opraviti pobot tudi za gotovinske izdatke (če pač prejemkov nimaš).
Obračun opravi s pobotom na podlagi seštevka gotovinskih prejemkov iz naslova opravljanja dejavnosti oziroma vseh gotovinskih izdatkov.
Zato mislim, da je verjetno treba opraviti pobot tudi za gotovinske izdatke (če pač prejemkov nimaš).