FINANČNI IZID
Moderator: Mirko Zbačnik
FINANČNI IZID
Ali je še kdo slišal, da bomo mogli narediti do 1.11. izkaz finančnega izida za vsa podjetja, tudi mala in to za leti 2001 in 2002?
Baje so to rekli na Ajpesu.
Lep dan vsem, Bina
Baje so to rekli na Ajpesu.
Lep dan vsem, Bina
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Na spletnih straneh Banke Slovenija in AJPESa so navodila in štirje obrazci o neki statistiki finančnih računov. Bolj ko vse skupaj berem, manj razumem. Zdi se mi, da bomo morali to izpolniti vsi do zadnjega novembra. No, upam, da s skupnimi močmi že bomo! Jezi me le,da si kar tako izmislijo neko dodatno delo in jih nič ne briga koliko to stane. Lep pozdrav!
-
Gost
Jp, zgleda da bomo res morali pošiljati še ta poročila!! In ne verjamem, da nas bodo kaj posebaj obveščali o tem, kaj moramo narediti
.
Prvo poročilo je potrebno poročati v novembru (od 01.11. do 30.11.) 2003 s podatki stanj za konec leta 2001 in za konec leta 2002 ter s podatki transakcij za leto 2002. Za leto 2003 bomo oddali do 31.3.2004.
Sicer pa preberite vse potrebno, vključno z vsemi navodili za izpolnjevanje in predstavitvijo obrazcev (groza, kakšna čreva!!!) na:
http://www.bsi.si/html/porocanje_banki/ ... index.html
Po informacijah, ki sem jih dobila na Banki Slovenije, pa je takole: Poročila moramo oddati Ajpesu, in sicer preko spletne aplikacije ali pa preko excelove datoteke, oboje bo na Ajpesovi strani dostopno predvidoma konec meseca. V prvi rundi bomo morali izpolnit 6 (!!!) obrazcev: 2 za leto 2001 in sicer stanje konec leta... in 4 za leto 2002 (finančna sredstva, finančne obveznosti, transakcije v terjatvah in transakcije v obveznostih). Za leto 2003 pa spet 4 obrazci, in sicer 31.3.2004.
Kolikor sem videla, ni ne vem kako komplicirano, je pa blazno velik obrazec; na spletni strani BS je dovolj informacij (vsaj zaenkrat tako mislim, ko bom pa izpolnjevala obrazce, se mi bo pa kar naprej zatikalo
) o tem, kako naj bi se obrazci izpolnjevali.
Torej, veselo na delo
.
Lp,
Roba
Prvo poročilo je potrebno poročati v novembru (od 01.11. do 30.11.) 2003 s podatki stanj za konec leta 2001 in za konec leta 2002 ter s podatki transakcij za leto 2002. Za leto 2003 bomo oddali do 31.3.2004.
Sicer pa preberite vse potrebno, vključno z vsemi navodili za izpolnjevanje in predstavitvijo obrazcev (groza, kakšna čreva!!!) na:
http://www.bsi.si/html/porocanje_banki/ ... index.html
Po informacijah, ki sem jih dobila na Banki Slovenije, pa je takole: Poročila moramo oddati Ajpesu, in sicer preko spletne aplikacije ali pa preko excelove datoteke, oboje bo na Ajpesovi strani dostopno predvidoma konec meseca. V prvi rundi bomo morali izpolnit 6 (!!!) obrazcev: 2 za leto 2001 in sicer stanje konec leta... in 4 za leto 2002 (finančna sredstva, finančne obveznosti, transakcije v terjatvah in transakcije v obveznostih). Za leto 2003 pa spet 4 obrazci, in sicer 31.3.2004.
Kolikor sem videla, ni ne vem kako komplicirano, je pa blazno velik obrazec; na spletni strani BS je dovolj informacij (vsaj zaenkrat tako mislim, ko bom pa izpolnjevala obrazce, se mi bo pa kar naprej zatikalo
Torej, veselo na delo
Lp,
Roba
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator