FINANČNI IZID

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Bina
Računovodja
Računovodja

FINANČNI IZID

Odgovor Napisal/-a Bina »

Ali je še kdo slišal, da bomo mogli narediti do 1.11. izkaz finančnega izida za vsa podjetja, tudi mala in to za leti 2001 in 2002?
Baje so to rekli na Ajpesu.

Lep dan vsem, Bina
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Samo še to se nam manjka pri vsem tem delu, ki ga računovodje imamo.

vl
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

A resno? In to do 1. 11. 2003? Pa kaj, ena naloga več. Sicer nas bodo že obvestili, če bo treba.

Lepo jesen, Mirko 8-)
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Na spletnih straneh Banke Slovenija in AJPESa so navodila in štirje obrazci o neki statistiki finančnih računov. Bolj ko vse skupaj berem, manj razumem. Zdi se mi, da bomo morali to izpolniti vsi do zadnjega novembra. No, upam, da s skupnimi močmi že bomo! Jezi me le,da si kar tako izmislijo neko dodatno delo in jih nič ne briga koliko to stane. Lep pozdrav!
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

gospo Heleno bi vprašala, kje na AJPESOVI strani je dobila obrazce in in navodila za oddajo poročil do 30.11.2003. vse sem preiskala in nič dobila.
prosim za pomoč

hvala in lep pozdrav

lilijana
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Prva stran AJPESa. Pod obvestili, - statistika finančnih računov - kliknete na besedilo spodaj, se prikažejo navodila in napotilo na banko Slovenije. LP
Roba
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Roba »

Jp, zgleda da bomo res morali pošiljati še ta poročila!! In ne verjamem, da nas bodo kaj posebaj obveščali o tem, kaj moramo narediti :).

Prvo poročilo je potrebno poročati v novembru (od 01.11. do 30.11.) 2003 s podatki stanj za konec leta 2001 in za konec leta 2002 ter s podatki transakcij za leto 2002. Za leto 2003 bomo oddali do 31.3.2004.

Sicer pa preberite vse potrebno, vključno z vsemi navodili za izpolnjevanje in predstavitvijo obrazcev (groza, kakšna čreva!!!) na:
http://www.bsi.si/html/porocanje_banki/ ... index.html

Po informacijah, ki sem jih dobila na Banki Slovenije, pa je takole: Poročila moramo oddati Ajpesu, in sicer preko spletne aplikacije ali pa preko excelove datoteke, oboje bo na Ajpesovi strani dostopno predvidoma konec meseca. V prvi rundi bomo morali izpolnit 6 (!!!) obrazcev: 2 za leto 2001 in sicer stanje konec leta... in 4 za leto 2002 (finančna sredstva, finančne obveznosti, transakcije v terjatvah in transakcije v obveznostih). Za leto 2003 pa spet 4 obrazci, in sicer 31.3.2004.

Kolikor sem videla, ni ne vem kako komplicirano, je pa blazno velik obrazec; na spletni strani BS je dovolj informacij (vsaj zaenkrat tako mislim, ko bom pa izpolnjevala obrazce, se mi bo pa kar naprej zatikalo :) ) o tem, kako naj bi se obrazci izpolnjevali.

Torej, veselo na delo :).

Lp,
Roba :)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Bog jim pomagaj, saj ne vedo kaj delajo. Nam ne bo nihče. Že brebiram ...
Roba
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Roba »

Elektrik, če nam Bog pri tem ne bo pomagal, si bomo pa pomagali med sabo, a ne? :)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Vsi za enega, eden za vse ...

Navodil je cca 50 strani (vseh) ter grozno velika tabela, ki jo po navodilih raje kopirate v EXCEL.

Navsezadnje je narejeno za ljudi.

LP, Mirko :wink:
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

No, pa je res.
Zdej mi je pa prav žal, da sem sploh omenila:)))

mogoče bo treba čez dva mesca oddat še kakšne inventure ali pa po možnosti izpiske datumov in ur plačil davkov.

kaj vse se bodo še spomnili?:razz:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Bina! Mi se ti pa zahvaljujemo!

LP, Mirko [xx(]
Odgovori