V podjetju zaposlen od 2001. Nato odpuščen zaradi zapiranja delovnega mesta. Po sodbi sodišča (po skoraj 3 letih delovnega spora) ponovno pri istem pri delodajalcu, vendar delam brez pogodbe. Po vrnitvi mi je bila ponujena pogodba za nižje ovrenoteno delovno mesto in v drugem kraju, kjer je poslovna enota. Ponujen nesprejemljiv (vsebovanih veliko kršitev) predloga pogodbe o zaposlitvi sem zavrnil s pripombami.
Od takrat je minilo že več mesecev in še nisem dobil nobenega predloga nove pogodbe. Zdaj delam brez kakršnekoli pogodbe na delovnem mestu, na katerem bi po sodbi sodišča sicer moral delati, dobivam pa precej nižjo plačo, ki je očitno osnovana po predlogu pogodbe o zaposlitvi ki je nisem podpisal, saj je za to delovno mesto ovrednoteno precej manjše plačilo.
Na tem delovnem mestu kjer zdaj opravljam delo, nimam nobenih pooblastil, saj se DD očitno zaveda svojih napak in mi ne da nobene pisne obrazložitve.
Kaj mi je za storiti? Ali lahko delodajalec tako izigrava svojega zaposlenega po ponovnem prihodu na delo po pravnomočni sodbi?
In še eno vprašanje? Ali bi bil potreben ponovni zdravniški pregled pri vstopu v delovno razmerje, saj je prekinitev zaradi delovnega spora trajala skoraj tri leta?
Hvala!
Delo brez pogodbe!
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ponovno aksija, za začetek pokličite inšpektorja. Po mojem mnenju, ste lahko vi formalno zaposleni za nedoločen čas. Kaže, da delodajalca ne izuči nič. Vi lahko trdite, da ste v službi v dobri veri, da vam bo ponudil novo pogodbo, ki je ni. Problem lahko nastane v zavrnjeni pogodbi, ko bi vam lahko prenehalo razmerje, če ne dokažete trditev o kršitvah. vendar vi še nadaljujete delo več mesecev.
Kaže, da boste morali ponovno iskati pravno pomoč na sodišču (za začetek pri inšptektorju). Z inšpektorjem kontaktirajte pisno in ga večkrat pobarajte; iz izkušenj vem, da so delodajalci spolski in se lahko njim tudi izognejo.
Mirko
Kaže, da boste morali ponovno iskati pravno pomoč na sodišču (za začetek pri inšptektorju). Z inšpektorjem kontaktirajte pisno in ga večkrat pobarajte; iz izkušenj vem, da so delodajalci spolski in se lahko njim tudi izognejo.
Mirko