Ali potrebujem račun z imenom firme

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
popoldanc
Novinec
Novinec

Ali potrebujem račun z imenom firme

Odgovor Napisal/-a popoldanc »

Pozdravljeni!

Opravljam popoldansko dejavnost kot samostojni podjetnik in nisem zavezanec za DDV. Zanima me, ali mora biti na računih, ki jih prejmem o nakupu blaga ali sotirtev moje ime in davčna številka, ali to ni potrebno.

Sprašujem zato, ker sem dobil že zelo veliko nasprotujočih informacij.

Hvala.
nitek
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nitek »

Mora biti, ker ga si ne morete vnesti kot strošek, če na računu ni celotnega vašega naslova, davčna številka pa bi morala biti v primeru, da si bi odbijali DDV. Lep pozdrav! Nitek
popoldanc
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a popoldanc »

Težava je v tem, da mi npr. v Intersparu nočejo dati računa z imenom, ker nisem zavezanec za DDV. Kaj naj pa tu naredim?
nitek
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a nitek »

Morajo ga dati v vsakem primeru, če ne pa vsaj original blagajniški prejemek z vašim naslovom.Adijo! Nitek
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

DDV si ne morete odbijati, ker niste davčni zavezanec. Pa tudi ID ŠTEVILKA po novem ni nujna. Mislim, da če želite račun, da Vam bi ga morali dati.

P.S. Ali potem tudi drugim, ki kupujejo pri njih in niso davčni zavezanci, ne dobijo originalnega računa??? To pa je ...
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

dejansko v Intersparu ne dajejo računa če nisi DDV zavezanec, čeprav bi morali. Mislim pa, da lahko v stroške vtakneš tudi račun ki ni na ime firme. Kaj pa če kot gostinec kupuješ na tržnici? Seveda pa je to z vidika DURS nedopustno.

katrijn
STEK-AL
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a STEK-AL »

V Intersparu dajo original racun (recite, da ste zavezanec), vendar je na njem ID DDV, ki pa za vas ne pride v postev, zato jo le precrtate in poknjizite racun (saj ID DDV kupca na racunu sploh ni potreben).
Odgovori