Lanski regres

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Lanski regres

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ali je po vašem regres za lansko leto, obračunan v letošnjem letu (in tako tudi knjižen) davčno priznan odhodek za tekoče leto?

Vem, da bi moral biti obračunan v lanskem letu, a podjetnik na moje pripombe ne reagira.

Mirko
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Vsak strošek, ki se nanaša na tekoče leto bi moral biti knjižen , mislim, da je to tudi regres, ne glede nato kdaj bo izplačilo.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Ali mi lahko namignete, ali bi bil v primeru, da bi bil poknjižen letos, to davčno nepriznan ali priznan odhodek?

Lep vikend in veliko toplejše vreme želim, da ne bi bilo več pod -30, kot včeraj.

Mirko
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Ne vem poskusite narediti tako kot vam odgovarja , na žalost so te
presoje vedno odvisne od inšpektorja, mi smo velikokrat izplačevali regres za nazaj, ko so se delavci pritožili, zato smo tudi morali regres obračunati takrat, ko smo izplačali, knjižili smo v izredne odhodke ali pa celo na stošek regresa, kot priznani odhodek, imeli davčne inšpekcije in nismo imeli problemov, lahko pa bi jih, ker regres je datumsko določen do kdaj mora biti izplačan, še obresti so iztožljive, če ni izplačan do 30.11. tekočega leta itd itd[:)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Hvala, Sova. Napravil bom, kot mislim da je prav. Obračunal jih bom.

Mirko
Odgovori