Zanima me kako knjižim račun za žalni aranžma katerega smo kupili ob smrti sodelavčevih staršev.
Kakšen strošek je to. ALi spada pod reprezentanco?
Hvala in lep pozdrav
knjiženje računa - žalni aranžma
Moderator: Mirko Zbačnik
Jaz bi ga knjižila med davčno nepriznane stroške (489).
Boniteta ni. 3.točka 27.člena ZDoh: Za boniteto se ne štejejo ugodnosti manjših vrednosti, ki jih delodajalec zagotavlja delojemalcem pod enakimi pogoji...
(Čeprav se to o ugodnosti v tem primeru sliši abotno, pa vendar po mojem nekako paše sem.)
Boniteta ni. 3.točka 27.člena ZDoh: Za boniteto se ne štejejo ugodnosti manjših vrednosti, ki jih delodajalec zagotavlja delojemalcem pod enakimi pogoji...
(Čeprav se to o ugodnosti v tem primeru sliši abotno, pa vendar po mojem nekako paše sem.)
Re: knjiženje računa - žalni aranžma
Žalni aranžma, sveče...za poslovnega partnerja ali njegove bližnje: davčno priznan strošek ali ne, ddv?
Gre v celoti na reprezentanco?
Po tej logiki je bolj priznan tak aranžma za poslovnega partnerja kot za starše, ženo...zaposlenega...???
kar ni ravno logično.
Gre v celoti na reprezentanco?
Po tej logiki je bolj priznan tak aranžma za poslovnega partnerja kot za starše, ženo...zaposlenega...???
kar ni ravno logično.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: knjiženje računa - žalni aranžma
To knjižite, kot je že omenjeno na primer kar na 489, vendar to ni davčno priznan odhodek.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko