račun - DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

račun - DDV

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Spet jaz. Najprej, ta forum je res super, sicer bi morala za vsako teči k računovodskemu servisu ali na DURS.
Zdaj pa me zanima naslednje: Kot s. p imamo prodajo gob na drobno. Doslej smo kot račune izdajali paragonske bloke, kar je bilo v redu. Zdaj pa smo postali zavezanci za DDV. Pri enem izmed drugih večjih proizvajalcev sem se pozanimala, kako izdajajo račune in prišla do zanimive ugotovitve, da vsakemu kupcu izdajo le dobavnico, na koncu dneva pa napišejo skupen račun in obračunajo DDV. Menda tako delajo že dolgo. Meni se to ne zdi v redu, saj menim, da bi morali na vsakem računu obračunati tudi DDV in ga takšnega dati kupcu (ne pa mu dati dobavnico). Je pa to veliko dela, saj je delo ročno in je včasih gužva. Elektronske blagajne namreč nimamo, ker v prostoru ni elektrike in je ni mogoče umestiti. Kaj menite o tem?
Hvala za trud
nitek
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nitek »

Mislim, da to ni pravilno, saj za vas bi že šlo, ker itak plačate DDV, kaj pa kupec, ki si ne more odbiti DDV, če nima pravilnega računa z obema ID številkama? lp Nitek
ptpdiana
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a ptpdiana »

Pišite paragonske bloke še naprej. Dajte si naredit štampiljko z vašimi podatki in ID številko. DDV pa boste izračunavali sproti in ga pisali na paragonski blok. Na koncu dneva pa naredite blagajniški prejemek za cel dan po paragonskih blokih.
Odgovori