Pozdravljeni!
Upam, da mi boste lahko pomagali z nasvetom oz. napotitivjo na pravi naslov.
Pred kratkim sem v sluzbi (javni zavod) izvedela, da ima kolega za isto delovno mesto, ob isti izobrazbi, skratka enaki pogoji in zahtevnost za 3 enote vecji kolicnik pri placi kot jaz (brutto je to cca 45.000 SIT). Zasedava popolnoma enako delavno mesto, z istim številom ur. Res je, da je dobil eno javno nagrado, ampak mislim, da se nagrade izplačujejo v enkratnem znesku, ne pa, da ti plačo za stalno dvignejo za tri točke.
Na koga naj se obrnem in kdo mi lahko tu pomaga- odvetnik za delovno pravo! Ali ste vi ze imeli kaksne podobne izkusnje?
Za vsak vas nasvet se vnaprej hvala!
Lep pozdrav,
Določanje količnika plač- na koga naj se obrnem?
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Lena Lavrič
- Novinec

Lena, malce upočasnite jezo. Če delate v javnem zavodu se pravi, da ste plačani po Zakonu o razmerjih plač v javnem sektorju. To pa pomeni, da se napreduje v strokovne nazive, v različne razrede ..., kar se vse odraža na višini plače. Zato vam predlagam, da malce pobrskate po internetu za zakonodajo, povprašajte pri svojem sindikatu, kako se določa višina plač - pa boste počasi spoznali pravila in način določanja plače. Potem pa na lov za točke, da boste napredovali tudi vi:D