Podjetje ima v lasti počitniške kapacitete, delavec jih koristi po ugodni ceni. Primer: 7.000 sit/na dan, torej 49.000 za en teden. Boniteta je vsaka ugodnost za delavca. Do katerega zneska se smatra, da je boniteta? Ali ima kdo kakšno mnenje?
LP [V][?]
BONITETA
Moderator: Mirko Zbačnik
Bi se kar strinjala z vami. Čeprav me moti ...ugodnosti manjših vrednosti. Za mobitel je to 3.000. Kaj pa za uporabo prostorov za odih? 30. člen zakona pravi, da se znesek bonitete določa na podlagi primerljive tržne cene. Ali to pomeni tudi za naš primer? Na davčnem uradu mi niso znali pojasniti glede zneska oz. ali se ravnamo po 27.členu (3.tč) ali po 30.členu. Bodo pa neko gospo jutri vprašali...če kaj novega izvem - javim.
Vseeno hvala za odgovor.

Vseeno hvala za odgovor.
Pravkar sem dobila povratno inf.iz Davčnega urada:
- za uporabo prostorov za oddih velja <b>27. člen 3.točka Zakona o dohodnini: </b>
- to je regresirana uporaba za odih za vse delavce, možnost imajo vsi delavci pod enakimi pogoji
- znesek ni določen in ni pomemben, tako kot je pri mobitelu
- to ni boniteta
LP Jana
- za uporabo prostorov za oddih velja <b>27. člen 3.točka Zakona o dohodnini: </b>
- to je regresirana uporaba za odih za vse delavce, možnost imajo vsi delavci pod enakimi pogoji
- znesek ni določen in ni pomemben, tako kot je pri mobitelu
- to ni boniteta
LP Jana