socialna in s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
socialna in s.p.
lp. konec enega od letošnjih poletnih mesecev mi je potekla pogodba za določen čas pri delodajalcu. Ze prej pa sem imel s.p., placeval sem le minimalne prispevke, ker nisem bil zaposlen iz s.p. Potem sem se pa prijavil na Zavodu za zap. in izpolnil vse potrebno za dodelitev nadomestila za brezposelnost, in ga dobil, zdaj sem pa zaprosil se za "socialno pomoc" oz. pomoc za brezposelne. Tudi tu naj ne bi bilo problemov, na odlocbo pa se cakam. Nikjer pa me nihce ni vprasal, ali imam koga zaposlenega, imam namrec zaposleno osebo za 4 ure. Ali se to sme, ali kaj krsim ali ne. presim za odgovor ina se Vam zanj zahvaljujem. lp, majql
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Ali na zavodu za zaposlovanje kjer ste se prijavili ne poznajo zakonodaje ali pa je šlo zgolj za pomankanje info o tem da imate tudi dopolnilno dejavnost. Praviloma bi morali dopolnilno dejavnost glede na to da niste več v rednem delovnem razmerju spremeniti v glavno dejavnost ali pa zapreti sp. V tem primeru bi vam po zakonu pripadalo nadomestilo za brezposenost sicer pa ne.
Na vprašanje ali se to sme bi vam odgovorila takole - ja če vas ne bodo razkrili in ne če ne želite plačevati velikih kazni.
vl
Na vprašanje ali se to sme bi vam odgovorila takole - ja če vas ne bodo razkrili in ne če ne želite plačevati velikih kazni.
vl
V zlozenki pise, da izgubis denarno pomoc(80% zajamcene place) ce med drugim:
kot samozaposlena oseba ali (so)lastnik gospodarske družbe dosegate dobiček iz dejavnosti in druge obdavčljive dohodke, ki dosegajo najmanj višino zajamčenega nadomestila plače,
Kar naj bi pomenilo, dobicek pod 1 milion na leto dobicka! pri tem nikjer ne pise, da naj ne bi smel imeti zaposlenih! pojma nimam.
kot samozaposlena oseba ali (so)lastnik gospodarske družbe dosegate dobiček iz dejavnosti in druge obdavčljive dohodke, ki dosegajo najmanj višino zajamčenega nadomestila plače,
Kar naj bi pomenilo, dobicek pod 1 milion na leto dobicka! pri tem nikjer ne pise, da naj ne bi smel imeti zaposlenih! pojma nimam.