ZAMUDNE OBRESTI

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
joli
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia
Kontakt:

ZAMUDNE OBRESTI

Odgovor Napisal/-a joli »

Imam računalniški program, ki mi omogoča izračun zamudnih obresti, vendar moram vnesti dnevni komulativni koeficient zamudnih obresti. Za leto 2003 in nazaj, sem ta podatek dobila v Iksu, sedaj ga pa ne dobivamo več in me zanima kam lahko pogledam. Rada bi pa naredila izračun v našem programu, ne v teh, ki jih nudijo na internetu.
Torej, potrebovala bi tabelo komulativnih dnevnih koeficientov zamudnih obresti.

Hvala in lep dan!
mikamaka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mikamaka »

Mislim da v reviji obrtnik v svetovalcu
joli
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a joli »

Hvala, sedaj bi še vprašala, katero tabelo naj uporabim LINEARNO ali KONFORMNO, a je to kje predpisano?
mikamaka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mikamaka »

Prva zadeva od 1.1.2002 velja po OZ prepoved obrestnega obrestovanja isto tako po ZOR do leta 2002. In sem že enkratp podao mnenje MF da se uporablja linerni.
Vendar je res da so do leta 2002 uporabljali komfortni, z to razliko (Vsaj moje mnenje da napačno)da so obresti pripisovali glavnici in jjo še enkrat obrestovali, kar je apsolutno skregano z zakonom ki je do tedaj bil v veljavi.
Je pa res da bi lahko uporabljali komfortni izračun do tedaj vendar natečene obresti nebi smeli pripisovati glavnici, kar se strinja tudi dr Šime Ivanjko mimogrede doktor prava.
In še eno dejstvo niti en ZAKON O ZOM po letu 1995 eksplicitno ne predpisuje metodo obračunavanja istih.
Srčno si želim, da bi se najdo negdo ki bo tožo nekoga za tako protizakonito obračunavanje.
Tako mim za spoznanje Durs je že začeo vračat neupravičene obrestne obresti vendar samo takim ki so imeli pogum in jajca da so jih tožili oziroma vložili upravni spor. Nikaj eni znajo služiti ( tudi država na tujih mukah).
lp
:???:
Odgovori