DDV mesecni ali cetrtletni

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
artim
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

DDV mesecni ali cetrtletni

Odgovor Napisal/-a artim »

V letu 2004 smo bili zavezanci za cetrtletni obracun DDV. Prometa smo imeli v 2004 vec kot 20 mio. Ce prav razumem Zakon o DDV (36.
clen) smo zaradi visine prometa v letu 2005 postali mesecni zavezanci in bi morali prvi obracun oddati do danes. Nasa racunovodkinja trdi da temu ni tako, saj nam DURS ni poslal obrazca DDV-O. Kdo ima prav?

Nujno! Lp Momi
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Sigurno ste dobili obrazec za ddv, in ste od zdaj mesečni davčni zavezanec, rečite računovodkinji, da vam hitro izpolni obrazec, ker ste že v zamudi, tudi pri nas je tako..to znoriš, davčana je res popolnoma brez sramu.
Dtj
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Dtj »

Isti primer smo imeli mi lani, in obrazca seveda nismo dobili, ker bi mi samo morali vedeti, da s prekoračitvijo 20 mio, postanemo mesečni zavezanci. Ko sem klicala na DURS, so mi povedali, da so obrazci na netu in to, da nismo dobili obrazca ni nobeden izgovor. Zato, veselo na delo :D:wink:
BarbaraX
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a BarbaraX »

Mi imamo enak primer. Obrazce smo dobili v petek.
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a KNAP »

Če niste dobili obračuna ste ga dolžni narediti sami. Da ga dobimo od DURSA je njihova dobra volja, lahko pa kdo to spregleda vi pa ne smete. Mi smo ga dobili kar hitro, ko smo prešli iz četrtletnega na mesečnega.
matica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a matica »

Ja tudi mi smo od letos mesečni zavezanci. Obračun smo dobili 25.2. oddati pa seveda do 28.2. (in seveda plačati) :shock:
Meni se ne zdi pošteno, da davčna ne pošlje obrazca. Kot malo podjetje in predvsem novo podjetje jaz ne bi niti pomislila na to, da bi morala sama spremeniti obračun.
Ampak, tako pač je.

LP
Odgovori