DOHODNINA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
CIPRESA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

DOHODNINA

Odgovor Napisal/-a CIPRESA »

Imam še eno vprašanje in sicer, ker smo šele lansko leto pričeli z dejavnostjo, ne vem kako je z oddajo dohodnine.
Namreč do 28.02. sem oddala na DURS napoved davka od dohodka iz dejavnosti, sedaj pa bom morala oddati še svojo diohodnino do 31.03, v kateri nevem kaj naj napišem od avgusta naprej. Prej sem bila na zavodu in bom pod dohodek napisala prejemke iz zavoda, od avgusta naprej pa smo začeli z dejavnostjo (s.p.) in nevem kam (če sploh moram) naj vpišem svoj dobiček ( čeprav sem ta podatek že oddala na DURS z napovedjo). Mislim da ta podatek (dobiček) nebi smel biti 2X obdavčen :roll: ????????

Hvala vam že vnaprej za odgovore.
Deja
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Deja »

Poišči na na netu program dohodnina.net, shrani si ga na svoj računalnik. V programček vpiši podatke prav tako kot bi jih vpisala na list papirja, pod šifro 40 dobiček pa vpiši dobiček katerega si dobila na obrazcu za oddajo na davčno (mislim da je pod kolono 36) potem boš pa videla kje si
:) :)
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ali je to res prav? Kolikor jaz vem, zasebniki - s. p., ki vodijo knjige po enostavnem knjigovodstvu, obkrožijo le številko 31, potem pa DURS vpiše podatke na podlagi davčne odločbe, ki mora biti izdana do konca maja.
Deja
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Deja »

Ja dobiček je res pod šifro 31. na dohodninskem obrazcu (malo sem se zatipkala ker sem imela v mislih 40.člen ZD)
Vita preberite še enkrat ..... do avgusta je bila na zavodu, to se tudi vpiše v obrazec...oznaka 15.nadomestilo izplačano pri drugih izplačevalcih.
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ja, seveda. V napoved se vpišejo vsi obdavčljivi dohodki iz drugih virov. Samo pri sp. p. - enostavno knjigovodstvo, se obkroži številka 31, kjer je zvezdica, potem pa DURS sam vpiše odmerjen znesek. Se pa v tej koloni vpišejo akontacije, ki jih je s. p. plačeval med letom. Sicer pa je v zadnjem svetovalcu revije Obrtnik vse pojasnjeno, precej jasna pa so tudi navodila k napovedi. Tako, da tu ne bi smelo biti nobenih težav. Svetovalec oziroma revija Obrtnik pa je tudi na internetu in zato po njega ni treba šibati v kiosk.
Lepo nedeljo vsem.
Maksim
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Maksim »

Vita11, po mojem se obkrozi 31 tudi če s.p. vodi dvostavno knjigovodstvo. Naj pa še kdo pokomentira, ker sem jaz tudi začetnik in imam še sam veliko problemov, a počasi se učim.
Maksim
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnos »

31 obkroži s.p., neglede na to ali vodi poslovne knjige enostavno ali dvostavno.
CIPRESA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a CIPRESA »

Hvala lepa za odgovore!!!! :ssirok:
Odgovori