Osnove računovodstva
Moderator: Mirko Zbačnik
Osnove računovodstva
Pozdravljeni!
Kje mi svetujete,da se lahko naučim osnov računovodstva- knjiženje ipd. Čist za začetnike. Morda kakšen tečaj, ...ki pa naj bi bil kvaliteten, s primeri ipd. In kolk so kaj cene?
Namreč te zadeve me zlo zanimajo in tudi v službi bi se naj tudi jaz začela ubadat z osnovami,...dokončala pa bo računovodkinja.
Hvala za prijaznost!
LP,Nadja
Kje mi svetujete,da se lahko naučim osnov računovodstva- knjiženje ipd. Čist za začetnike. Morda kakšen tečaj, ...ki pa naj bi bil kvaliteten, s primeri ipd. In kolk so kaj cene?
Namreč te zadeve me zlo zanimajo in tudi v službi bi se naj tudi jaz začela ubadat z osnovami,...dokončala pa bo računovodkinja.
Hvala za prijaznost!
LP,Nadja
To,da je nemogoče ni dejstvo, ampak predsodek!
LP,Nadja
LP,Nadja
Imam 25 let delovne dobe od tega 14 let kot računovodja.Od teh zadnjih 14 let sem ratala fizična in psihična razvalina.Ne ker bi se bilo računovodsta tako težko naučiti,ampak zaradi stalnih sprememb na davčnem področju.V glavi imaš stara pravila,ki se ti mešajo z novimi,tako, da za nič nisem več sigurna,vedno več poročil in različnih rokov.Neenotna tolmačenja zakonov,samovolja inšpektorjev in nenazadnje slabo plačilo.Delo za psihično zelo stabilne ljudi.
LP
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ni tako hudo, tako lepo pa tudi ne. Gospa, ki je postavila vprašanje, je pozabila povedati, kakšno šolo je končala. Gospa, ki pravi, da je postala t. i. delovni invalid, pa ima kar prav. Imam prijateljico, ki je končala ekonomski faks, v eno od velikih firm je računvodja že 25 let, pa je danes tako ozko usmerjena, da se bi ljubi Bog zjokal, kaj je nastalo iz te ženske. Cele dneve je v službi, ozka pa je tako, da se z njo nimaš kaj pogovarjati. Življenje gre ćisto mimo nje.
Pozdrav vsem!
In hvala za odgovore.
Končujem ekonomoski faks- smer management. Računovodstvo kot tako me ne zanima najbolj, ker je to neka rutina oz. tak mehansko delo, če razumete. Zato tudi nisem šla študirat računovodstvo. Bolj me zanimajo, kako druge stvari funkcionirajo v podjetju, podjetjih...
V podjetju,kjer delam,ne bom opravljala računovodskih del, vendar sem morda mislila naši računovodkinji (ki je tako počasna, da Bog pomagaj- za tri mesce zaostajamo s knjiženjem
) pomagati zgolj pri izdanih in prejetih fakturah, pa plačila.
Lep dan,nadja
In hvala za odgovore.
Končujem ekonomoski faks- smer management. Računovodstvo kot tako me ne zanima najbolj, ker je to neka rutina oz. tak mehansko delo, če razumete. Zato tudi nisem šla študirat računovodstvo. Bolj me zanimajo, kako druge stvari funkcionirajo v podjetju, podjetjih...
V podjetju,kjer delam,ne bom opravljala računovodskih del, vendar sem morda mislila naši računovodkinji (ki je tako počasna, da Bog pomagaj- za tri mesce zaostajamo s knjiženjem
Lep dan,nadja
LP,Nadja
LP,Nadja
Računovodstvo - neka rutina oz. tak mehansko delo - krepko se motite.
Ste morda že ugotovila iz odgovorov. Pa tisto o počasni računovodkinji. Se vam sploh sanja, kaj mora ona vse delati? Nič hudega, kar začnite, boste vsaj videla in morda spremenila mnenje ali pa odnehala? To je treba samo poskusiti 
Vita, mehansko delo- zato,ker jaz rada počnem kaj drugega, kot pa samo te številke. S tem sem mislila na sodelovanje pri različnih projektih, organizacija zabav za najmljaše (kar tudi sedaj počnem)...ne maram pa tega, da sedim nonstop za računalnikom. Toliko o tem Vita
.
Glede počasne računovodkinje pa tole- ja, to je za nas problem,da nimamo pregleda, kako in kaj. Naši partnerji se večinoma ne ubadajo s tem,ker imajo stvari tekoče.
Povedala sem samo tako, kot je,zato me prosim ne napadajte
.
lp,nadja
Glede počasne računovodkinje pa tole- ja, to je za nas problem,da nimamo pregleda, kako in kaj. Naši partnerji se večinoma ne ubadajo s tem,ker imajo stvari tekoče.
Povedala sem samo tako, kot je,zato me prosim ne napadajte
lp,nadja
LP,Nadja
LP,Nadja
haj
draga nadine, če končuješ ekonomski faks potem že moraš imeti nekaj soli v glavi, da ti bo potegnilo, ko ti bo vaša,,počasna računovodkinja,, razložila kaj početi z izdanimi in prejetimi fakturami. Največ se itak naučiš s prakso. Želim ti da se čimprej naučiš kaj te zanima in malo se spusti na zemljo.
lara