Nov delodajalec, pri katerem se nameravam zaposliti mi je pripravil v podpis pogodbo za nedoločen čas s poskusno delovno dobo 6 mesecev.
Na enem drugem forumu so bili mnenja, da je to ugodno, saj sem dejansko zaposlen za nedoločen čas razen v kolikor delodajalec nebi bil zadovoljen z mano, v kolikor pa bo pa ni potrebno sklepati po tem ibdobju nove pogodbe.
Nekdo pa je omenil, da je takšen način zaposlitve slab, saj v kolikor mi delodajalec prekine pogodbo ob preteku 6 mesecev, mi ne pripada kakršno koli nadomestilo za brezposelne s strani zavoda in da je bolje, da sem zaposlen za določen čas za 6 mesecev in se potem sklene za nedoločen čas.
Ali je to res oz. ali ve kdo kaj več o tem?
LP
Zaposlitev za nedoločen čas s poskusno del. dobo
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Trenutno sem še zaposlen, imam cca. 7 let neprekinjene delovne dobe in še nikoli nisem bil na zavodu. Seveda se mislim maximalno potruditi, vendar nikoli ne veš. Se mi pa ne zdi logično, da bi v primeru, da sprejmem ponujeno pogodbo in v kolikor delodajalec po preteku delovne dobe ne bo želel podaljšati delovnega razmerja oz. mi bo dal izredno odpoved, ostanem brez nadomestila za brezposelne, dokler si ne najden druge službe.
LP
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: