Davčno nepriznai odhodki

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sergeja00
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Davčno nepriznai odhodki

Odgovor Napisal/-a sergeja00 »

Ali pri s.p. stroške, ki jih ne vključim v davčno napoved ( davčno nepriznani odhodki, kot npr. amorticazija za osebno vozilo in pd.), vseeno upoštevam kot odhodke v bilanci uspeha.
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ja, ja, seveda. Samo priznani niso, da bi z njimi zmanjševali davčno osnovo. :twisted:
sergeja00
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a sergeja00 »

Moji delodajalci, se najbolj ne razumejo v finance, bilance smo dali na banko, ker smo zaprosili za kredit, in je uslužbenka banke rekla mojemu direktorju oz. saj on jo je zastopil, da ne delam čisto vredo bilanc. In pojavil se je dvom o tem. Nikakor nočejo razumeti, da smo imeli lansko leto zelo slabe rezultate, ne glede na to, da smo v sami davčni napocedi prikazali kar soliden dobiček( vendar smo ven pometali dokaj zajetno vsoto stroškov), pač zahteva direktorja.
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ja, v davčni bilanci lahko lpomečemo ven vse stoške, če tako želimo in plačamo davek (teoretično rečeno) od vseh prihodkov :roll: . Tudi amortizacije nam ni treba vpisati v davčno bilanco, če je nočemo, moramo pa je obračunati. V bilanco uspeha moramo vpisati vse stroške. Lepo lastniku razložite, da je temu tako.
Kar pa se tiče bančne delavke: mislite, da ona loči med bilanco uspeha in davčno bilanco :?: Sem prepričana, da ne :twisted: V resnici bi morala opteti lastnika, ne pa krivdo zvrniti na vas, če je bilo seveda temu res tako. Moj mož je lastnik, jaz mu dnevno razlagam stvari (in se jezim seveda :roll: ), pa bi verjetno isto dojel, če bi mu kdo to rekel tako, kot vašemu lastniku, pa še skregala se bi zraven :D Kdo pa to lahko razume :?: . Tist, ki to dela :twisted:
Skratka; lepo razložite lastniku razlike, več tako ne morete storiti :twisted:
Odgovori