Naredila sem napako in sedaj jih poslušam od zgoraj in spodaj, vsem se dobro zdi. Prosim, če mi svetujete kaj naj storim!
Lani sem poknjižila račun prejet iz EU. Vse sem poknjižila pravilno, samo ena šifra mi je izletela, tako račun ni bil zajet v obrazec DDV-O. Gre za manjši znesek v vrednosti 150.000,00. Kaj mi je storiti? Ali vpišem v naslednji DDV-O, ali naj naredim prilogo DDV-O, ...? Kako na DURSU sploh kontrolirajo naše podatke?
Lepo vas prosim za hitro pomoč in se vam v naprej zahvaljujem strašno!
Jasna
Napaka pri knjiženju DDV-O
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ne sekirajte se preveč. kdor dela ta greši, kdor veliko dela lahko ševeč greši, kdor nič ne dela nič ne greši. Torej kdor ne greši, nič ne dela. To sem nekoč povedal sodelavki, ki je trdil, da se nikoli ne zmoti - s pisarne sem se kar se da hitro pobral.
Jaz bi to vključil v tekoči obračun, zraven priložil prilogo (za popravek DDV), ki bi se glasil na obdobje popravka in poslal na DURS. Motiti se je človeško, še bolj človeško je napako priznat.
.
Jaz bi to vključil v tekoči obračun, zraven priložil prilogo (za popravek DDV), ki bi se glasil na obdobje popravka in poslal na DURS. Motiti se je človeško, še bolj človeško je napako priznat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko