A,je še kdo kje,ki zabija čas in živce s to statistiko?
Jaz sem se odločila,da jo sedaj,ko jo bo potrebno kar na tri mesece
oddajat, ne bom več.Mislim,da nas revčkov,ki smo po neumnosti še vedno
med tistimi,ki morajo poročat na BS ne bodo preveč pogrešali!
Statistika finančnih računov
Moderator: Mirko Zbačnik
Zdravo, Kaj. Tudi jaz sem ena izmed sotrpink, ki morajo oddajati SFR, kljub spremenjenim kriterijem. Sem izgubila 1 dan in pol za to poročilo. Programa namreč nimam prilagojenega temu poročilu, ker vodstvo meni, da bi bil to nepotreben strošek - bi morali doplačati.
Kdo pa bo moral oddajati SFR na 3 mesec? Vsi, ki smo zdaj zavezani??

Kdo pa bo moral oddajati SFR na 3 mesec? Vsi, ki smo zdaj zavezani??
Jaz sem porabila dva dni,ogromno časa tudi za to,ker si nisem znala strani
v računalniku tako naštimat ,da bi videla ves čas glavo obrazca in sem v kolone bolj na slepo ustavljala.Sem danes na pol slepa.
Ja,vsi,ki smo sedanji zavezniki,bomo morali poročati kar na tri mesece.
Jaz si to predstavljam tako,da bo na tri mesece potrebno poročati o transakcijah,konec leta pa še stanja.
Rok zaenkrat še ni podaljšan.
Na Ajpesu sem govorila kar z nekaj osebami,ker sem iskala možnosti,da se čisto legalno izključimo iz obveznosti za to statistiko-vse je zacementirano z registracijo dejavnosti.Kar pa se tiče same oddaje,je pa tako,da AJPES vse to preda BS in ne vejo,če oni potem kaj kličejo,če ne oddaš.Skupaj smo nalagali,da najbrž ne,da imajo čisto dovolj dela ,da te podatke obdelajo.V majhnih enotah Ajpes pokliče,če ne oddaš,pa če še vedno ne oddaš pa tudi prav.
Na BS pa jasno ne bom spraševala,bom videla,če me bodo klicali,ko naslednjič ne bom oddala.
v računalniku tako naštimat ,da bi videla ves čas glavo obrazca in sem v kolone bolj na slepo ustavljala.Sem danes na pol slepa.
Ja,vsi,ki smo sedanji zavezniki,bomo morali poročati kar na tri mesece.
Jaz si to predstavljam tako,da bo na tri mesece potrebno poročati o transakcijah,konec leta pa še stanja.
Rok zaenkrat še ni podaljšan.
Na Ajpesu sem govorila kar z nekaj osebami,ker sem iskala možnosti,da se čisto legalno izključimo iz obveznosti za to statistiko-vse je zacementirano z registracijo dejavnosti.Kar pa se tiče same oddaje,je pa tako,da AJPES vse to preda BS in ne vejo,če oni potem kaj kličejo,če ne oddaš.Skupaj smo nalagali,da najbrž ne,da imajo čisto dovolj dela ,da te podatke obdelajo.V majhnih enotah Ajpes pokliče,če ne oddaš,pa če še vedno ne oddaš pa tudi prav.
Na BS pa jasno ne bom spraševala,bom videla,če me bodo klicali,ko naslednjič ne bom oddala.