Lep pozdrav!
Imam s.p. z tranzitno prodajo računalniške opreme. Zanima me, ali se mora poleg računa obvezno izdati tudi dobavnico, ki jo stranka podpiše ob prevzemu opreme ali ne ?
LP,
B.
Izdajanje računa - ali mora biti tudi dobavnica
Moderator: Mirko Zbačnik
Ja, ravno zaradi dokazila, da je kupec blago prevzel, se mi gre. Ravno sedaj sem v dilemi, ker bom šel v tožbo stranke, ker noče poravnati svoj dolg računa, tako da ne vem na kakšen način bi lahko dokazal, da ga ni plačal in da je opremo dejansko dobil?naike napisal/-a:Zakonsko nikjer ne piše, da mora biti dobavnica, čeprav pri nas je revizija zahtevala podpisane dobavnice, z razlago, da v primeru reklamacije obstaja dokaz o oddaji blaga. Jaz jo priporočam, saj je vse sorte kupcev.
LP
Ne vem, kako boste dokazali? Če se meni ne bi plačalo (takšnih je veliko) govorim seveda hipotetično, bi rekla, da nisem nič prejela in da ne vem, o čem govorite. Razen, če je tisti, ki je kupil podjetnik ali doo, potem bi morali dokazovati s knjiženje, izvedenci, pričami, kar pa je takooo dolgoootrajen postopek, da ne vem, če se splača. Na sodišču velja le papir. Žal.