Potrebujem pomoč

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zastopnik
Novinec
Novinec
Kontakt:

Potrebujem pomoč

Odgovor Napisal/-a zastopnik »

Pozdravljeni...

Upam, da sem mojo temo objavil v pravilni rubriki. V uredništvu portala so mi svetovali, da se obrnem na vse obiskovalce foruma, ker mi načeloma na teka vprašanja ne morejo odgovorit razen proti plačilu.. Tudi to ni problem važno, da dobim pravi nasvet....

Najprej naj se vam predstavim kot je seveda obicajno.. Ime mi je Marjan in imam vprasanje za vase strokovnjake. V upanju, da ne bom prevec
zakompliciral se vam ze v naprej opravicujem..

Sem tik pred tem, da odprem glasbeno agencijo, kot posrednistvo pri iskanju dela za glasbenike. Tocneje z angleskimi besedami "Booking Management".
Vecina glasbenikov je Slovenskih drzavljanov, so pa seveda prisotni tudi tuji izvajalci. V praksi sem ze seznanjen kako zadeve potekajo vendar se mi zadeva zalomi pri racunih in pogodbah.
Torej bom napisal konkreten primer oz. vprasanje..

Glasbenika iz Amerike osebno poklicem in mu ponudim nastop pri slovenskem narocniku. Njegova cena je meni ze v naprej znana in je z njo tudi narocnik seznanjen. Po koncanem nastopu jaz kot posrednik izstavim racun narocniku po predhodni pogodbeni ceni. Narocnik poravna znesek v celoti na TR. Kako naj jaz poravnam stroske glasbeniku, oz. kako jih prikazem? Moram imeti z njim sklenjeno avtorsko pogodbo ali katero drugo? Z njegovim prihodom so tle tudi stroski avionskih vozovnic ter prenocisca katere poravnam jaz.

Dejavnost trenutno ne bo registrirana kot zavezanec za DDV, ker se v prvem letu nekako ne pricakujejo vecji prelivi. Prav tako je to dopolnilna dejavnost

Mocno upam, da se bo iz mojega vprasanja dalo razbrati bistvo...

Za odgovor oz. pojasnilo se vam iskreno zahvaljujem

Pozdrav
Marjan
zastopnik
Novinec
Novinec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zastopnik »

.....a je kje kak računovodja, ki pozna tudi malo drugačne primere??

:(
Odgovori