sta.fin.računov
Moderator: Mirko Zbačnik
-
atis servis
- Začetnik

sta.fin.računov
prosim za pomoč, kakšna stanja vpisujete v statistiko finančnih računov (stanja na koncu leta ali stanja celoletnih pretokov?prosim za čimbolj lažje razlage, hvala
Pozdravljeni, mene pa zanima, če vam je vsem uspelo oddati sfr.?
Meni je zmanjkalo časa za samo eno firmo in ko sem klicala na BS mi na žalost niso znali nič povedat. Pač take so državne ustanove. No sicer pa da ne bom nakladala, res me zanima če je še kdo v podobnem položaju kot sem jaz on kaj namerava narediti?

Meni je zmanjkalo časa za samo eno firmo in ko sem klicala na BS mi na žalost niso znali nič povedat. Pač take so državne ustanove. No sicer pa da ne bom nakladala, res me zanima če je še kdo v podobnem položaju kot sem jaz on kaj namerava narediti?
tasy
Če vam je zmanjkalo časa za prvočasno oddajo sfr, bi na vašem mestu poročilo naredila in ga oddala z zamudo.
Na nekem seminarju su nam med vrsticami povedali, da ni kazenskih sankcij za neoodajo statistike, vendar je to samo kot neka priprava za kasnejše zakonsko poročanje- da se nanj navadimo.
P.s. Imeli smo firmo, za katero sfr za predpreteklo leto sploh nismo oddali, ker nismo imeli ustreznih podatkov in še do danes nas nihče ni vprašal kaj v zvezi s tem.

Na nekem seminarju su nam med vrsticami povedali, da ni kazenskih sankcij za neoodajo statistike, vendar je to samo kot neka priprava za kasnejše zakonsko poročanje- da se nanj navadimo.
P.s. Imeli smo firmo, za katero sfr za predpreteklo leto sploh nismo oddali, ker nismo imeli ustreznih podatkov in še do danes nas nihče ni vprašal kaj v zvezi s tem.
SPRING
Glede na to, da sem klicala na banko Slovenije in da niso imeli pojma kaj bodo naredili, ker nas toliko ni oddalo mislim, da ni nobene panike. Meni so rekli, naj napišem na ajpes neko obrazložitev zakaj nam ni uspelo oddati in napišem spodaj v vednost BS, da dobijo tudi oni in to je bilo vse. Ne samo, da nam spremenijo datum in nas še dodatno obremenijo, mislim, da smo vsi 2 mesca delali nadure, potem niti ne znajo povedati kako in kaj. Tako da jaz sem poslala en dopis na ajpes in to je to, kaj bodo sedaj, bomo pa videli. 
tasy
No, jaz sem klicala na Ajpes in so mi rekli naj podatke izpolnim na excel datoteki, jih natisnem in jih pošljem. Vodili nas bodo pod ''neupoštevani'', kjer nas bo po vsej verjetnosti veliko. Poleg tega pa sem še dobila informacijo, da bo naslednje poročanje v novembru za prva tri trimesečja. Eni drugim delajo delo,da imajo s čim upravičiti svoj obstoj. Mi pa se razburjamo, ker nam vsako leto dodatno povečajo delo.
-
yanna
"V letu 2005 Banka Slovenije načrtuje uvedbo četrtletnega poročanja za namene statistike finančnih računov v skladu z zahtevami ECB. Priprava in sprejetje navodila za četrtletno poročanje se načrtuje v prvi polovici 2005, prvo poročanje četrtletnih podatkov bo predvidoma potekalo v drugi polovici 2005."
To piše na strani BS, kaj več pa vam ne znam pomagati.
To piše na strani BS, kaj več pa vam ne znam pomagati.
tasy