Zanima me ali je kakšna druga možnost kot registracija podružnice v Nemčiji.
VAT
Moderator: Mirko Zbačnik
Verjetno hoče na računu imeti navedeno svojo davčno številko. Beri 4. točko 1. odstavka 34. člena ZDDV, ki določa, da mora izdajatelj računa med drugim na izdanem računu navesti tudi identifikacijsko št. za DDV naročnika oz. kupca, če je naročnik oz. kupec plačnik DDV za nabavljeno blago oz. storitve ali če mu je dobavljeno blago v skladu z 31.a členom ZDDV.
LP
LP
Kaj to pomeni. Hoče, da mu zaračunate samo toliko DDV kot je za isto storitev potrebno obračunati v Nemčiji, ali želi da mu izdate račun kjer imate davčno številko izdano od Nemške davkarije? V prvem primeru mu ne morete ustreči, če pa želi Nemško davčno, pa je morda podoben postopek kot za nekoga v Sloveniji (davkarija ti na podlagi prošnje brez težav izda davčno številko)
-
yanna
Hmm, zanimivo. Zdaj si še bodo kupci zmišljevali vse mogoče. Sej njemu pa to res ne predstavlja nobene razlike
(se pač samoobdavči in je res čisto vseeno, ali plača vam več in si DDV odbije, ali pa plača vam manj in mu gre DDV gor in dol - končni učinek je isti). Razen če je fizična oseba. Če pa je fizična oseba, pa naj kupuje v Nemčiji, če hoče nemški DDV.
Ne verjamem, da je tako enostavno se registrirati za nemško davčno številko..oni ti že dajo davčno številko...samo kdo bo pa nemške davčne knjige vodil?? Takšnega računa ne smeš prikazovati v naših davčnih knjigah...moraš pa plačati DDV nemški davčni upravi...in predvidevam, da enako kot naša davčna uprava imajo zakonsko urejene nekakšne evidence - potem je pa že treba še njihov zakon naštudirat itd....meni to ne zveni preveč enostavno. No, mogoče pa se motim, glede teh zadev nisem ravno na tekočem.
Ne verjamem, da je tako enostavno se registrirati za nemško davčno številko..oni ti že dajo davčno številko...samo kdo bo pa nemške davčne knjige vodil?? Takšnega računa ne smeš prikazovati v naših davčnih knjigah...moraš pa plačati DDV nemški davčni upravi...in predvidevam, da enako kot naša davčna uprava imajo zakonsko urejene nekakšne evidence - potem je pa že treba še njihov zakon naštudirat itd....meni to ne zveni preveč enostavno. No, mogoče pa se motim, glede teh zadev nisem ravno na tekočem.