36. člen zakona o ddv

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

36. člen zakona o ddv

Odgovor Napisal/-a sova »

Zanima me kako si tolmačite stavek" za davčnega zavezanca , ki šele začne opravljati obdavčljivo dejavnost je ne glede na vrednost pričakovanega prometa prvih 12 mesecev davčno obdobje koledarski mesec" :?: :?: :?: Jaz si to ne pravilno ne razlagam, prosim pomoč :mrgreen: :mrgreen: :axe:
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Če začne z opravljanjem dejavnosti sredi meseca, se za prvi mesec šteje obdobje od 1. v tistem mesecu
sova
Računovodja
Računovodja

Ne nisem mislila tako, kaj to pomeni, da mora doseči 5.000.000,00 ali je takoj davčni zavezanec, ko začne, :roll: :roll: :roll: :roll: to me zanima, pa saj to smo že debatirali na tem portalu, samo kaj, če ne morem poiskati, če se ne da... :nevem:
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

pardon za nesporazum. Kolikor je meni jasna davčna zakonodaja je to tako, da plačuješ izstopni davek od 1.v mesecu ko postaneš davčni zavezanec, vstopni davek pa lahko zahtevaš od takrat ko ti odločba velja. Lahko pa se krepko motim.
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Nekdo, ki se sam prijavi, da želi biti davčni zavezanec oz. postane davčni zavezanec na kakšen drug način, bo DDV plačeval in obračunaval vsak mesec, ne glede na to, da recimo izpolnjuje pogoje za obračunavanje DDV v trimesečnem obdobju.
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Ne, ni potrebno, da se takoj davčni zavezanec.
sova
Računovodja
Računovodja

Hvala lepa za odgovor, to je to jaz sem namreč to razumela tako, da si takoj davčni zavezanec ne glede na vrednost prometa, ampak sem se zmotila..... :scool: :scool: :scool: :scool:
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Včasih je bilo ddv obdobje tudi za začetnike vezano na promet preteklega leta. po spremembi zakona pa morajo tisti, ki se zavežejo ddv-ju (ali zaradi prometa ali pa prostovoljno), ddv obračunavati prvo leto mesečno, ne glede na promet preteklega leta.
Odgovori