Obrazec M4/M8 - poročanje za pretekla leta

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Obrazec M4/M8 - poročanje za pretekla leta

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Imam še en problem(ček). Poročati moram za delavca, ki je v letu 2003 prejel le tri plače, kar sem že poročal v obrazcu že lani leto 2003. V letu 2004 mu je bilo izplačanih še šest plač. Iz navodil na obrazcu (posredovanje sprememb podatkov), sem nekako razumel, da za plače, ki so bile izplačane v letu 2004 (za leto 2003, po zaključnem računu), navedem VP 481 (kot poravek), v koloni 15 pa označim šifro »4«. Razumem prav?

Bega me še, da v nekih (v pdf iz interneta) navodilih za leto 2002 naj bi neprekinjeno dobo pisali z datumom (npr.: 0101/3112, po navodilih na obrazcu pa le potegnili črto. Lansko leto sem pisal z datumi, pa ni bilo pripomb. Zanima me, kako je bolj prav. Slika
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
stina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a stina »

Glede datumov je takole: če je delavec zaposlen celo leto lahko napišeš datumsko 0101-3112 ali pa potegneš črto. Če pa ni zaposlen celo leto moraš napisati oba datuma.

Ko sem imela jaz tak primer, da je bila plača izplačana kasneje (v drugem letu) sem se dogovorila s kontrolorko, da sem kompleten obrazec oddala, ko so bile vse plače izplačane. Čisto prav pa verjetno to ni.
adut
Super računovodja
Super računovodja

Re: Obrazec M4/M8 - poročanje za pretekla leta

Odgovor Napisal/-a adut »

elektrik napisal/-a:Imam še en problem(ček). Poročati moram za delavca, ki je v letu 2003 prejel le tri plače, kar sem že poročal v obrazcu že lani leto 2003. V letu 2004 mu je bilo izplačanih še šest plač. Iz navodil na obrazcu (posredovanje sprememb podatkov), sem nekako razumel, da za plače, ki so bile izplačane v letu 2004 (za leto 2003, po zaključnem računu), navedem VP 481 (kot poravek), v koloni 15 pa označim šifro »4«. Razumem prav? Slika
Ja, jaz tudi tako razumem.
Glede datumov pa se strinjam s Stino.

Mirjana
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Hvala za mnenja, ter obenem še hvala Klelji za posredovano številko 474-51-00, SPIZ-a. Navezal sem stik z našo referentko. Zelo prijazno mi je pomagala razrešiti primer, ter mi bo poslala tudi navodila za izpolnjevanje obrazca.
Na hitrico še nasvet, ki mi ga jedala. V navodilh na obrazcu tega namreč ni, ker ta primer ni bil ravno predviden.
Če je izplačanih le del plač, izpolnimo podate za delavca v deh vrstah. V prvi vrsti za datum ko je bila izplačana in v drugi vrsti za obdobje ko ni bila izplačana, s tem, da napipišemo ure, vrednosti pa so 0,01 (da jih računalnik zajame. Popraviti bom moral tudi obrazec za leto 2003 in dopolnit z "prazno vrstico"
Ker bom posredoval nov obrazec (popravljen), bo na koncu šifra 1 (kolona 15).

Hvala vsem za pomoč!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori