Potni stroški - društva

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
c.d.
Nov član
Nov član

Potni stroški - društva

Odgovor Napisal/-a c.d. »

Pozdravljeni,
vem, da mi lahko kdo od vas pomagama. Zanima me ali je možno v društvu izplačati kakršnokoli povračilo stroškov osebam, ki v društvu (nepridobitna deajvnost) niso zaposleni in nimajo nikakršnih pogodb z njim.
Kako na kakšen način. Slišal sem da je možna povrnitev potnih stroškov do uredbe, da še ni potrebno delati akontacij dohodnine.
Zdi se mi prelahko, po drugi strani pa mi je toliko bolj jasno zakaj so predvsem športna društva na psu.
:lol: lep pozdrav
SUZAC
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a SUZAC »

c.d.
Lahko izplačate povračilo stroškov fizičnim osebam ki niso zaposleni v višini uredbe se pravi 3600 dnevnica, 1800 znižana dnevnica in kilometrina 62 sit na KM. Potnemu nalogu mora biti priloženo vabilo z vaše strani za to osebo (če gre za kakšen sestanek, skupščino,..).

SuzaC
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

100. člen ZDoh predvideva oprostitve plačila dohodnine od prejemkov za pokrivanje stroškov dnevnic, nočnin in prevozov fizičnih oseb, ki sodelujejo v dejavnostih društev. Velja za neprofitno dejavnost društva.
bpp
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

nagrade prostovoljcem v društvih

Odgovor Napisal/-a bpp »

V skladu s tretjim odstavkom 101. člena ZDoh-1 se v davčno osnovo ne všteva posamezni prejemek, prejet iz druge alinee 2. točke 100. člena ZDoh-1 (povračilo materialnih in potnih stroškov-do vladne uredbe), če ne presega 30.000 tolarjev, brez upoštevanja prejemkov, namenjenih pokritju stroškov, od katerih se ne plačuje dohodnina, oziroma skupni prejemek, prejet v primerih iz prve, druge in tretje alinee 2. točke 100. člena tega zakona, če na letni ravni ne presega 200.000 tolarjev, brez upoštevanja prejemkov, namenjenih pokritju stroškov, od katerih se ne plačuje dohodnina. Prostovoljcem se lahko izplača nagrada v višini 30.000,00 SIT brez upoštevanja prejemkov, ki so namenjeni pokritju stroškov prevoza, nočitev in dnevnic.
c.d.
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a c.d. »

Hvala lepa vsem.
lp
Odgovori