Prva zaposlitev, regres, dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

darjal
Novinec
Novinec

Prva zaposlitev, regres, dopust

Odgovor Napisal/-a darjal »

Zaposlena sem od 1.3.2005. To je moja prva zaposlitev, zanima pa me koliko dopusta mi pripada v tem letu, od kdaj naprej ga lahko koristim in če mi pripada regres.
Hvala za odgovore.
Evida
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Evida »

Ali ste zaposlena za nedoločen čas?
Evida
darjal
Novinec
Novinec

Za določen čas...
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Po 6-mesecih vam pripadata sorazmeren del dopusta in regresa. :lol:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Sova, malce bi popravil vaš odgovor, če smem. :oops:

Po izpolnitvi zaposlitve šest mesecev vam pripada dopust in regres v celoti, do tedaj pa sorazmeren del dopusta, to je nekako 2 dni na mesec (št. dni dopusti / 12). Če bi prekinili prej, vam pripada sorazmeren del regresa. Pri določanju dopusta in regresa, ki se navezuje na pravico do koriščenja le tega, ni pomembna kako ste zaposleni (določen, nedoločen čas), pač pa le doba neprekinjene zaposlitve.

Je pa tako, da ker ste novinec, vam gre vse po minimumu. :oops:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Smete, Mirko, malo sem sfrkala, tako je kot pravi MIrko, ...malo sem zaspana danes, :szaspan: :szaspan: :nevem: :angel: :supz: :? :szardi: :najbo:
darjal
Novinec
Novinec

Če prav razumem, sedaj ne bom dobila regresa ampak po pol leta, čeprav bo takrat oktober?na dopust grem pa lahko za dva dni mesečno oz. več, če v enem mesecu ne grem.
Hvala za prijazne odgovore, vas pozdravljam,D.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Vse je odvisno tudi kako bodo to reševali v vašem podjetju. Dopust vam pripada sorazmerno; prvi mesec 2 dni, drugi mesec 4 dni, itd. O koriščenju se lahko, (če so odnosi "zdravi") osebno dogovorite s podjetjem. Tudi kdaj vam bo podjetje izplačalo regres ne morem napovedat. Lahko, da vam bo pogodbo podaljšalo, po izpolnitvi zaposlitve 6. mesecev vam pripada regres v celoti, drugače le sorazmeren del. Vse je odvisno od sistema poslovanja podjetja. Lahko se zgodi, da ga prejmete šele konec leta. Eno so zakonski okviri, drugo je pa praksa. Brez skrbi se o tem pozanimajte v vašem podjetju.

Oglasite se, če boste sumili, da je z izplačilom regresa kaj narobe. Veliko uspeha vam želim!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
strela
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a strela »

Lep pozdrav vsem skupaj!

Pred časom sem med računovodskimi pogovori ujela informacijo, da naj bi podjetje za novo zaposleno osebo lahko obračunala določene olajšave (davčne?) oziroma naj bi bila to nekakšna boniteta. Razlog naj bi bil v pospeševanju zaposlovanja mladih brez izkušnj.

Sedaj bi rada to dejansko preverila nekje črno na belem, vendar o omenjeni olajšavi ni ne duha ne sluha.

Je kdo že slišal oziroma videl :D kaj o tej temi?

Hvala za odgovore :scool:
Maja
MANCA1
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MANCA1 »

Delavka bo 31.5. prekinila delovno razmerje. Pripada ji 10 dni letnega dopusta, porabila je le tri dni. Ali ji pripada regres za deset dni ali za dejansko porabljene tri dni LD.

Hvala
manca

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Pripada ji sorazmeren del regresa in dopusta za leto 2005 in to je 5/12. Ni pomembno, koliko ga izkoristi, pač pa le pravica da ga izkoristi. Ob odhodu ji seveda napišete obvestilo o koriščenju dopusta in plačilu regresa.

Lep vikend!
Mirko Slika
MANCA1
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MANCA1 »

Zahvaljujem se za odgovor, nisem bila prepričana, če izkoriščen dopust igra kakšno vlogo.

Lep vikend
manca

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Odgovori