občine so tudi konkurenčne

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
irenca

občine so tudi konkurenčne

Odgovor Napisal/-a irenca »

Ne morem, da ne bi nekaj rekla na to temo. Odpravite se gradit. Iščete parcelo in gledate seveda tudi na stroške, ki vas bodo doleteli. Naredite si finančni plan. Zadeve se vlečejo zaradi bolniških,birokracije,...Vsak listek plačate cca 50.000,00 sit. Ko pridete že skoraj na cilj, pa hočete še komunalni prispevek. In zgodi se, da vam obračunajo revalorizacijo za vse hude mesece letanja in prošenj, naj že kaj naredijo, nato pa vam zasolijo ceno za 275% višjo. Razlaga pa je naslednja, do so pa oni medtem sprejeli odlok o višjem prispevku, da bodo konkurenčni ostalim občinam in da niso socialna. Imajo pa takšne predpise, da se lahko obvešča v uradnem glasilu. Če hočeš lahko obročno odplačaš največ v dvanajstih obrokih z 8,7% obrestno mero. Če pa se ne boš držal rokov, pa boš dobil izvršbo.

Se vam to ne zdi kriminal. Kje so pa tukaj inšpektorji???
lp, irenca
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Jaz sem postopek pridobivanja dokumentacije za gradnjo končala pred tremi leti - vlekel pa se je celi dve leti in razumem, kaj preživljate. Moja finančna konstrukcija se je sesula ob komunalnem prispevku, ki smo ga morali plačati takoj, drugače bi vse propadlo. Takrat me je najbolj jezilo to, da nihče ni hotel povedati vsaj približno, koliko bo kaj stalo kako dolgi so določeni postopki. Pa sem obiskala kar nekaj posrednikov. Vsak njihov dopis se je glasil: v roku 8 dni morate plačati ... in dostaviti potrdilo o plačilu... in prav vsak strošek je bil šok. Na koncu, ko sem vse (po mojem preplačala) in potrebovala le še gradbeno dovoljenje, se je inšpektorica odločila, da skliče še vse sosede, ki bodo odločali, ali lahko gradim ali ne.
Naj vas potolaži misel, da bo, ko boste imeli vsa možna dovoljenja, postopek enostavnejši, lahko boste naredili finančni plan, ki ne bo propadel, vi pa boste kmalu v lepih, novih prostorih.
:spomezik:
Odgovori