Boniteta GSM (predplačniška kartica)

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nela
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Boniteta GSM (predplačniška kartica)

Odgovor Napisal/-a nela »

Zanima me ali je potrebno zaposlenemu obračunati boniteto za uporabo službenega gsm-ja kljub temu, da ima tudi svoj privat gsm.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Da, če je delodajalec zagotovil mobilni telefon tudi za privatne namene - veza vrednotenje bonitet 30.člen ZDoh. Osebni mobilni aparat (ali aparati) tu nimajo veze.
Dobila sem nasvet, da sestavimo interni pravilnik o uporabi službenih mobilnih telefonov in še pisni dogovor z vsakim delavcem, ki ima službeni mobilni telefon, kjer pisno opredelimo namen uporabe.
anka
Super računovodja
Super računovodja

boniteta

Odgovor Napisal/-a anka »

Imaš mobitel - kupil si ga napr. na podjetje, kjer nisi sklenil naročnine ampak imaš na kartico, torej vsaj vsake 3 mesece kupiš kartico za najmanj 1000 sit. Kako pa v takem primeru?
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Mislim, da ZDoh ne govori o naročniškem razmerju in telefonskih karticah, zato bi rekla, da velja isti postopek.
Na seminarju je nekdo to vprašal in dobili smo ustno pojasnilo predavatelja, da v primeru nakupa telefonskih kartic bonitete ni potrebno obračunavati. To trditev je tudi utemeljil, vendar si vsega nisem zapisala. Upam, da se bo oglasil kdo, ki ima take primere.
amai
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a amai »

Tu je pojasnilo DURSa, da "zagotoviti mobilni aparat" ne pomeni samo aparata kot fizično stvar, ampak tudi storitve....

http://www.sigov.si/durs/index.php?lg=sl&f=doh_069.html
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Jaz sem bila na omenjenem seminarju mesec dni pred objavo tega obvestila, ko predavatelji očitno še niso imeli vseh pojasnil durs-a. Z objavo tega obvestila ni več dileme - vse jasno piše.
:spomezik:
Odgovori